Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 5 iunie

CINEMA

* La Cinemateca Eforie, de la ora 19:00, în ciclul Seara marilor autori rulează „Viskningar och rop / Strigăte şi şoapte”, dramă realizată în 1972 de Ingmar Bergman, cu: Liv Ullmann, Erland Josephson, Hariett Andersson, Ingrid Thulin.

* Programul Seara Filmului Românesc vă propune la Grădina cu Filme a Creart, de la ora 21:00, drama „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” de Radu Jude, care, după proiecţie are o conversaţie cu spectatorii alături de istoricul Adrian Cioflâncă, moderată de criticul de film Ileana Bîrsan.

MUZICĂ

* Sub bagheta dirijorului italian Roberto Salvalaio, Orchestra de Cameră Radio şi violoncelistul Răzvan Suma vă propun, de la ora 19:00 la Sala Radio, un frumos program cu lucrări de Astor Piazzolla, (Le grand tango, Kicho, Tango no. 2 – Cantengue sau Recordando, suită pentru orchestră de coarde). Partea a doua a concertului, la care participă şi Corul Academic Radio, are în program: Sinfonia în si şi Credo în mi minor de Antonio Vivaldi, Concerto da chiesa de Dall’Abaco şi Magnificat de Pergolesi.

* Tot de la ora 19:00, la sala mică a Ateneului Român, Camelia Pavlenco şi Violetta Ştefănescu susţin recitalul la patru mâini „Umor pianistic la dublu”, ce are în program: „Il maestro e lo scolare” – variaţiuni în Fa de Joseph Haydn, Sonata în Do de W.A. Mozart, Sonata în Mi bemol de Muzio Clementi, „Let’ s Swing, Mr. Diabelli” de Uwe Korn, Trei piese de Romeo Alexandrescu, Lumea cântecelor populare de Imre Mezo, Sonatina buffa de Livia Teodorescu-Ciocănea, Dansuri româneşti din Transilvania de Constantin Silvestri, Valurile Dunării, Fulger şi trăsnet de Iosif Ivanovici.

* Stagiunea Muzicală „Iosif Sava” a Fundaţiei ACCUMM continuă la Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti cu o Seară de muzică barocă, interpretată, de la ora 19:00, de Gabriela Petecilă şi Cezara Comşa la flaut şi de Ionuţ Roşca la fagot.

* Compact dă concert în Hard Rock Café, de la ora 21:30.

* Tot de la ora 21:30, Joy Band cântă muzică românească la terasa Berăriei H, în cadrul „Romanian Nights”.

ALTE EVENIMENTE

* „Întâlniri în atelier: despre practici artistice în arta contemporană #6” are loc de la ora 17:00, la SwitchLab din Palatul Universul (Str. Brezoianu nr. 23-25, Corp A, etajul 5). Invitat: Ciprian Mureşan. Gazdă: Aurora Király.

* Asociaţia „Memorie şi Speranţă”, împreună cu UNITER, organizează, de la ora 18:00, în Sala Media a Teatrului Naţional, evocarea „Jean Cazaban – tandreţea ironică”, la care participă: Nicolae Mandea – Rector al UNATC, Florica Ichim – redactor şef al revistei „Teatrul azi”, Bujor Râpeanu – critic şi istoric de film, Bogdan Tătaru-Cazaban – istoric al religiilor şi doctrinelor filozofice, Adrian Mihalache – critic de teatru, Daniela Georgescu – cercetător la Institutul de Istoria artei „G. Oprescu”, Crenguţa Manea – critic de teatru, Adrian Irvin Rozei – jurnalist şi tenorul Florin Ormenişan, care va susţine un recital.

* La Centrul Catolic Sfinţii Petru şi Andrei (Intrarea Christian Tell, nr. 18b) de la ora 19:00 începe conferinţa susţinută de Philippe Capelle-Dumont, preşedintele Academiei catolice din Franţa, având tema „Fecunditate şi limite ale fenomenologiei lui Heidegger în teologie”.

* Până pe 30 iunie la Muzeul Naţional al Satului „Dimitri Gusti” – Sala Foaier „H. H. Stahl” poate fi vizionată expoziţia pentru copii „Lecţia de geometrie” a artistei Rita Shapira, sculptor şi colecţionar.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.