Astăzi este sărbătorită Ziua Mondială a Mediului

Ziua Mondială a Mediului Înconjurător (World Environment Day) este aniversată anual, la data de 5 iunie, stabilită de Adunarea Generală a Națiunilor Unite în anul 1972.

Sărbătoarea este găzduită în acest an de China, iar tema este “Beat Air Pollution” – o problemă majoră, cu care se confruntă toate statele lumii.

Tema din acest an este o invitație pentru guverne, industrii și comunități să lupte pentru calitatea aerului.

Statisticile spun că 6 miliarde de oameni respiră aer poluat

Organizația Mondiala a Sănătății arata că 97% din orașele din țările cu venituri mici și mijlocii, cu peste 100.000 de locuitori, nu respectă liniile privind calitatea aerului.

Chiar dacă există legislatie, majoritatea cetățenilor europeni care trăiesc în orase, sunt afectati de nivelul de poluare care depășește recomandările OMS.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în fiecare an aproximativ 7 milioane de decese premature sunt atribuite poluării aerului – ceea ce reprezintă 800 de persoane care mor în fiecare oră sau 13 în fiecare minut. În ansamblu, poluarea aerului este responsabilă pentru mai multe decese decât mulţi alţi factori de risc, inclusiv malnutriţia, consumul de alcool şi inactivitatea fizică, se arată pe site-ul.

România are probleme grave în ceea ce privește calitatea aerului, a apei și a deșeurilor.
O spun specialiștii Comisiei Europene în ultimul lor raport privind politicile de mediu aplicate de țara noastră.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.