Destinații de vacanță – Andorra la Vella

BucureștiFM îți recomandă o destinație de vacanță 🙂

Orașul pe care ți-l recomandăm astăzi este La Vella, capitala Andorrei!
Aflată în Munții Pirinei între Franța și Spania, Andorra este o țară mică, dar în ciuda mărimii sale, Andorra este bine cunoscută în Europa pentru dealurile sale perfecte pentru schi, pentru traseele de drumeții și pentru peisajele minunate de munte.
Compusă din câteva orașe și sate mici, ascunse între vârfuri de munte înalte, Andorra se află la doar trei ore de mers cu mașina de la Barcelona la sud și de la Toulouse spre nord.

Pentru majoritatea vizitatorilor, principala atracție este capitala, Andorra La Vella, un oraș suficient de mic pentru a fi traversat pe jos, care are totusi o viață vibrantă.
Capitala Andorrei, Andorra la Vella, este cea mai aglomerată atracție turistică a acestei națiuni, fiind una dintre cele mai mici capital din lume, cu o populație sub 25.000 de persoane.

Atracțiile de top includ Casa de la Vell, construiat în 1580 și acum sediul guvernului, cladire emblematică pentru istoria micuței țărișoare.
Reperele unui tur cu ghid includ sala de recepție cu picturile sale de perete din secolul al XVI-lea și, în Sala de Sessions, dulapul istoric al celor șapte chei.
Fiecare dintre cele șapte comune are o cheie care conține arhivele țării, inclusiv documente datând încă din vremea lui Carol cel Mare.

Puteti merge, apoi, in Plaça del Poble, o piață publică amplasata, atentie, pe acoperișul complexului administrativ al orașului, care oferă vederi minunate ale peisajului înconjurător, in special asupra Bisericii Sant Esteve din secolul al XII-lea!

Orice ai alege să faci, Andorra la Vella este un oraș în care nu te poți plictisi, mai ales dacă nu îți lași curiozitatea acasă!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.