Despre dezvoltare durabilă, cu liceenii bucureșteni!

Sursa foto: Noi sau adulții? 2030 începe acum!/Facebook

Liceenii din București au fost provocați la o competiție-fulger, desfășurată pe Instagram. În pregătirea Săptămânii europene a dezvoltării durabile (30 mai – 5 iunie), Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul aparatului de lucru al Guvernului României și Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și-au unit forțele pentru a convinge tinerii să descopere ce înseamnă dezvoltarea durabilă și să-și imagineze cum pot contribui la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

Competiția s-a terminat, iar astăzi au fost desemnați câștigătorii, prin vot popular, în cadrul unui eveniment ce s-a desfășurat în Piața Universității.

Această prezentare necesită JavaScript.

Competiția de creație „Noi sau adulții? Azi sau mâine?” le-a solicitat elevilor de liceu să realizeze conținut online prin care să contribuie la dezbaterea publică privind dezvoltarea durabilă. Ei au fost invitați să selecteze acele obiective care li se par cele mai importante pentru viitorul lor și să își imagineze dacă pot contribui la realizarea lor mai eficient decât adulții.

Organizatorii susțin că anul viitor proiectul ar putea fi extins la nivel național.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.