Vizita Papei Francisc, în România, s-a încheiat

Foto: Radu Tuta/AGERPRES

Papa Francisc a plecat aseară spre Roma, după vizita apostolică de 3 zile făcută în țara noastră. Suveranul Pontif a plecat de pe aeroportul din Sibiu, cu o aeronavă TAROM și a fost condus până la scara avionului de cuplul prezidențial.

Papa Francisc a transmis un mesaj pe Twitter, în care a binecuvântat cetățenii României și a spus că se roagă pentru aceștia.

Foto: captura TVR

În cele 3 zile în care s-a aflat în România, Papa Francisc a ajuns în mai multe zone ale țării și a ținut mai multe discursuri care îndeamnă la pace și unitate.

Suveranul Pontif a vizitat Bucureștiul, unde a ajuns la Palatul Cotroceni și la Catedrala Mântuirii Neamului, apoi la Șumuleu Ciuc și la Iași.

Ieri, în a treia zi, Sanctitatea Sa a fost la Blaj, unde a oficiat slujba de beatificare a celor șapte episcopi greco-catolici martiri, care au plătit cu viața pentru credința lor.

Tot la Blaj, Papa le-a cerut iertare romilor pentru „discriminările” comise de Biserică.

Papa a fost primit de mii de persoane în cartierul Barbu Lăutaru, construit în jurul unei străzi înguste cu case înghesuite.

Silviu Matei/AGERPRES

70 de jurnaliști din întreaga lume au călătorit cu Papa Francisc în România și s-au aflat inclusiv în avionul care l-a dus pe Sfântul Părinte înapoi la Roma. Suveranul Pontif le-a mulțumit jurnaliștilor pentru munca lor și pentru că i-au fost alături în aceste zile.

Vizita Papei Francisc în România a fost reflectată pe larg de presa italiană și de cea de la Vatican

Au fost trei zile în care toate televiziunile din Italia au relatat despre vizita Suveranului Pontif în țara noastră, iar televiziunea statului Vatican, a transmis toate etapele vizitei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.