Senatul a respins cererea DNA de încuviinţare a urmării penale a lui Tăriceanu

Foto: SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO

Senatul a respins cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu.

Votul a fost secret cu bile, în favoarea cererii pronunţându-se 38 de senatori, 71 au votat împotrivă şi unul s-a abţinut.

‘Senatul hotărăşte să nu ceară urmărirea penală a senatorului Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu, fost prim-ministru în perioada 28 decembrie 2004 – 22 decembrie 2008 pentru faptele care fac obiectul dosarului 532/P/2018 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie’, se arată în hotărârea Senatului.

Pe 7 noiembrie 2018, DNA a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu-Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 – 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Tăriceanu i-a îndemnat în plen pe colegii săi să aibă ‘inima uşoară’ când votează pentru că nu a făcut ‘niciodată’ vreo faptă de care să îi fie ruşine.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.