Papa Francisc își încheie vizita apostolică în România

Foto: captura TVR

Papa Francisc își încheie, astăzi, vizita apostolică în România.

Punctul culminant al manifestărilor este ceremonia de beatificare a şapte episcopi greco-catolici martiri, oficiată de către însuşi Suveranul Pontif, pe Câmpia Libertăţii din Blaj.

Considerat cel mai important eveniment istoric găzduit după 1848 pe Câmpia Libertăţii, beatificarea episcopilor martiri va fi celebrată în prezenţa a peste 50.000 de pelerini şi a 800 de preoţi greco-catolici.

Procedura de recunoaştere a martiriului celor şapte episcopi s-a derulat pe durata a 50 de ani.

Patru dintre ei au murit în închisorile din Sighet şi Gherla. Mormintele lor au rămas necunoscute.

Alţi trei episcopi au au fost îngropaţi, sub supravegherea Securităţii, în Cimitirul Bellu din Bucureşti.

Tronul pe care va sta Papa Francisc la Blaj, în timpul ceremoniei de astazi, are „puternice semnificaţii spirituale şi simbolice”. Artistul care l-a construit a folosit lemn din închisorile Sighet şi Gherla.

Papa Francisc a plecat în această dimineață spre Blaj.

Pelerinii şi locuitorii din Blaj îl vor putea saluta şi vedea pe Sfantul Parinte în trei locuri din municipiu, pe Bulevardul Republicii, pe Câmpia Libertăţii şi în Piaţa 1848.

Bucuresti FM va prelua astăzi, în direct, de la Radio România Actualități, transmisia ceremoniei de beatificare a celor şapte episcopi greco-catolici martiri, oficiată Suveranul Pontif.

Ceremonia este programată să înceapă la ora 11.

La ora 17.20 va avea loc ceremonia de rămas bun, care încheie vizita Papei Francisc în țara noastră, iar la ora 17.30, aeronava care îl transportă pe Sfântul Părinte, va decola de pe aeroportul din Sibiu. Sosirea la Roma este prevăzută în jurul orei 19.45.

 

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.