Update!!! Papa Francisc a ajuns la Catedrala Naţională

Comitetul Interminiserial pentru Securitate “Vizită Papa Francisc” a analizat condițiile meteo și a decis ca, mâine, aeronava care îl va transporta pe Sanctitatea Sa Papa Francisc să aterizeze la Targu Mureș, nu în județul Bacău, cum era anunțat inițial.

Schimbarea traseului nu afectează programul inițial al Papei Francisc care va ajunge la Şumuleu Ciuc si la Iasi la orele anunțate.

Update 21.00:  Papa Francisc s-a retras, pentru a se odihni, la Arhiepiscopia Romano-Catolică de lângă Catedrala Sfântul Iosif.

Vizita în țara noastră a Suveranului Pontif va continuă mâine la Iași, iar duminică la Şumuleu Ciuc și Blaj.

Ultimul moment pe traseul din Capitală al Sfântului Părinte a fost o oprire în Piața George Enescu din fața Ateneului Român. În Piață a fost pregătit un moment artistic.

„Problema credinţei este lipsa bucuriei, credinţa se clatină atunci când ne lăsăm duşi de valul tristeţii şi al descurajării”, a afirmat Papa Francisc, vineri, la Catedrala Sf. Iosif din Capitală.

Update 19.37: Mii de oameni sunt în Piața George Enescu, la Ateneul Român, dar și alături în Piața Revoluției.
În cele două locuri, organizatorii au amenajat scene și ecrane pe care s-au transmis în direct momentele de la Catedrala Națională și Catedrala Sfântul Iosif.
În Piața George Enescu este anunțat un program artistic.

“Avem nevoie să ne ajutăm să nu cedăm la seducția unei “culturi a urii”, a unei culturi individualiste care, chiar dacă poate nu mai este ideologică la fel că în timpul persecuției ateiste, este totuși mai persuasivă și nu mai puțin materialista.

Aceasta ne prezintă adesea ceva ce pare a fi o soluție imediată și resolutivă, dar care în realitate este indiferentă și superficială”, a spus Suveranul Pontif la întâlnirea cu românii la Catedrala Sfântul Iosif.

Update 18.20: Papa Francisc a ajuns la Catedrala Sfântul Iosif, unde participă la Sfânta Liturghie şi va rosti o omilie.

Suveranul Pontif a parcurs drumul de la Catedrala Naţională până la Catedrala Sfântul Iosif cu papamobilul, salutând pe traseu miile de oameni ieşiţi pe străzi.

Update 17.54: Papa Francisc a plecat de la Catedrala Naţională cu papamobilul.

Sfântul Părinte se îndreptă spre Catedrala Sfântul Iosif, unde de la ora 18.10, va participa la Sfânta Liturghie şi va rosti o omilie.

Update 17.28: Între timp, credincioșii s-au adunat la Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti, acolo unde, de la ora 18:10, va fi oficiată Sfânta Liturghie, urmată de predica Papei Francisc.

Update 17.01: Atmosferă emoționantă-Papa Francisc a fost întâmpinat, la Catedrala Neamului, de sute de oameni care l-au aplaudat și i-au făcut cu mâna.

Foto: Radu Sofran

Sanctitatea Sa a plecat, în urmă cu puțin timp, de la Patriarhie.

Papa Francisc merge în aceeași mașină Dacia cu care s-a plimbat toată ziua prin Capitală.

La Patriarhie, Sfântul Părinte a spus: „Hristos a-nviat!” în românește, înainte de a-și începe discursul.

La Palatul Patriarhiei, Papa Francisc a avut o întâlnire privată cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel.

Mii de oamenii l-au aşteptat şi l-au salutat pe Suveranul Pontif pe drumul de la Nunţiatura Apostolică spre Mitropolie.

Sfântul Părinte i-a dăruit Patriarhului Daniel o Evanghelie.

Patriarhul Daniel i-a dăruit, la rândul său, o medalie jubiliară și un album cu fotografii de la vizita Papei Ioan Paul al II-lea.

De la ora 18.10, Sanctitatea Sa va participa la Sfânta Liturghie de la Catedrala Sfântul Iosif.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.