Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 31 mai

CINEMA

De la ora 16:00, la Sala Cinema a UNATC „I.L. Caragiale”, în cadrul Galei Absolvenţilor – Licenţă sunt proiectate scurt metraje realizate de aceştia.

MUZICĂ

* Muzeul Municipiului București vă invită la concertul de muzică clasică susținut de soprana Arlinda Morava, alături de Andreea Ștefănescu (vioară) și Liana Mareș (pian), de la ora 17:30, la Muzeul Dr. Nicolae Minovici (Str. Dr. Minovici Nicolae, nr. 1).

* În cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Idiş TES FEST, Samuel Maquin Klezmer Band (Franţa) susţine încă un concert, de la ora 18:00, la Teatrul Evreiesc de Stat.

* De la ora 18.30′ la Opera Națională începe o reprezentaţie în limba italiană cu „Aida” de Giuseppe Verdi, dată în memoria sopranei Roxana Briban. În distribuție: Bianca Mărgean, Daniel Magdal, Andrada Roșu, Lucian Petrean, Marius Boloș, Iustinian Zetea, Ciprian Pahonea, Simona Neagu. Cu participarea Orchestrei, Corului și Ansamblului de Balet ale Operei Naționale București. Dirijor: Iurie Florea.

* Sur Austru, noul proiect al membrilor din ultima componență Negură Bunget, are concert, de la ora 19:00, în Quantic Club.

* În acest week-end Strada Mătăsari este luată cu asalt de cea de-a 9-a ediție a Festivalului Urban „Femei pe Mătăsari”, o poveste cu mese întinse, muzici care mai de care, lurex și diamante…Pe alocuri filme din arhive, rochii și pantofi de lac…. Tema din acest an este nunta „Nunta”, iar în prima seară, de la ora 20:00 cântă Nea Vasile și Taraful de la Mârșa dar și Moonlight Breakfast. Mâine puteți asculta FIRMA, DL GOE, Ana Coman, Doina Lavric Parghel, Regyna și Alex Ștefănescu. Duminică 2 iunie evoluează: Toulouse Lautrec, Silvia Dumitrescu, Jean Gavril, Just Another Lie și Marius Matache.

* Formaţia The Motans dă un „Grand Concert” la Arenele Romane, în deschiderea căruia, de la ora 20:00 cântă Lucia, urmată de Dara. Alte invitate speciale sunt: Irina Rimes și Delia.

* O seară grecească începe de la ora 21:45, la terasa Berăriei H, unde cântă Acropolis Band.

* Formaţia „Timpuri Noi” susţine un concert, de la ora 22:30, în Hard Rock Café.

CARTE ȘI LITERATURĂ

* Colega noastră Ioana Bruşten își relansează cartea de debut „Decreţel 40”, într-o nouă ediție, în cadrul Bookfest, de la ora 15:00, în pavilionul B de la Romexpo, la standul ePublisher-eLiteratura-eDidactica (F01).

* La Teatrul Evreiesc de Stat în programul Festivalului Internaţional de Teatru Idiş TES FEST are loc, de la ora 18:45, lansarea cărții „Un băiețel în căutarea lui Dumnezeu” de Isaac Bashevis Singer.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.