Primăria Capitalei împrumută bani de la Guvern pentru a plăti datoria către ELCEN!

Primăria Capitalei va contracta de la Ministerul Finanțelor Publice un împrumut de peste 462 milioane de lei, potrivit unei Hotărâri aprobate astăzi de către consilierii municipali întruniți într-o ședință convocată „de îndată”.

Împrumutul va fi luat din veniturile realizate din privatizare, având o maturitate de maxim 20 de ani.

Primarul general, Gabriela Firea, a explicat că banii vor fi utilizați pentru plata datoriilor la gazele naturale pe care ELCEN le are la Romgaz în contul subvențiilor aferente furnizării energiei termice către populație.

Firea a mai precizat că Municipalitatea se află în această situație deoace în luna decembrie a primit de la bugetul de stat cu 500 de milioane mai puțin, iar în acest an cu câte 100 de milioane mai puțin în fiecare lună. Edilul Capitalei speră că la rectificarea bugetară, Municipalitatea să primească fondurile cuvenite pe acest an de la bugetul de stat.

În schimb, liderul consilierilor municipali USR, Roxana Wring, a menționat că s-a ajuns la această situație deoarece Municipalitatea nu a plătit subvenția către ELCEN din luna ianuarie. Ea a mai spus că în 2 ani de zile nu s-a făcut nimic în privința unificării ELCEN cu RADET, că RADET-ul va intra în faliment în maxim 30 de zile, iar rețeaua de termoficare s-a deteriorat în această perioadă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.