Destinații de vacanță – Dubrovnik

BucurestiFM îți recomandă o destinație de vacanță 🙂

Astăzi, orașul pe care ți-l recomandăm este Dubrovnik, una dintre cele mai populare stațiuni turistice de la Marea Adriatică, amplasată în sudul extrem al Croației și centrul cantonului Neretva.

Dubrovnikicul, supranumit și „Perla Adriaticii”, oferă o mulțime de atracții pentru vizitatori.
Orașul este renumit pentru locația spectaculoasă pe malul mării, pe coasta dalmată, împreună cu centrul istoric semnificativ.
Orașul s-a bucurat de cea mai mare creștere în secolele 15 și 16, fapt reflectat de arhitectura impresionantă și de desemnarea sa ca sit de patrimoniu mondial UNESCO.
Vechile ziduri ale orașului Dubrovnik sunt cele mai cunoscute caracteristici ale acestui oraș.
Construite încă din secolul X și modificate în secolele al XIII-lea și al XIV-lea, acești pereți extraordinari de până la șase metri groși – au oferit o apărare solidă împotriva invadatorilor. Cu o lungime de aproape două kilometri, zidurile orașului Dubrovnik reprezintă un loc extraordinar pentru o plimbare, mai mult, oferă numeroase priveliști excelente asupra Adriaticii și spre interior, spre centrul vechi al orașului.

Una dintre cele mai pitorești artere pietonale din Europa, Stradun, îți oferă numeroase cafenele și restaurante.
Este un loc bun pentru a te odini după o zi de vizitare a orașului.
Zi sau noapte, Stradunul este mereu circulat, iar dacă ești un iubitor de dulciuri, vei găsi numeroase magazine cu dulciuri home-made. Noi le-am gustat și ne-am îndrăgostit de ele.

Catedrala din Dubrovnik sau Catedrala Adormirii Maicii Domnului, a fost proiectată în stil baroc de Andrea Buffalini de la Roma și cuprinde picturi ale unor artiști italieni și dalmatici din secolele XVI-XVIII, inclusiv Fecioara din scaun de Raphael de la începutul anilor 1600. Cea mai faimoasă porțiune a catedralei este crucea despre care se crede că Isus a fost răstignit.

Dubrovnik a devenit în ultimii ani extrem de căutat de turiștii din întreaga lume, iar dacă ești fan ‘Game of Thrones’ probabil știi de ce.
Oameni din întreaga lume care vizitează Dubrovnikul sunt în căutarea unei frânturi din King`s Landing (Debarcaderul regelui), aceasta fiind una dintre cele mai importante locuri de filmare ale serialului.
Cei care ajung în Dubrovnik, indiferent de anotimp, nu au cum să rămână dezamăgiţi. Dacă ești un fan înfocat și nu vrei să ratezi locurile în care au fost filmate, există tururi turistice special pentru fanii Game of Thrones.

Piața Loggiei din Dubrovnik a fost mult timp un punct central de adunare atât pentru cetățeni, cât și pentru vizitatori.
Aici vei găsi unele dintre cele mai renumite clădiri și monumente publice din Dubrovnik, precum Coloana lui Orlando dar și faimosul Loggia.
Clopotele datează din 1480 și erau folosite ca un sistem de avertizare de către locuitorii din trecut. De asemenea, aici se află și Biserica Sf. Blaise.

Ultima destinatie turistica pe care ti-o recomandăm este Fort Lovrijenac, un loc care a fost de mult cea mai importantă cetate din Croația.
Aceasta se ridică la o înălțime de 37 de metri deasupra Adriaticii și s-a dovedit a fi rezistentă de-a lungul multor asedii încă de la sfărșitul secolului XI.
De asemenea, aici sunt găzduite numeroase spectacole musicale și teatrale, precum Festivalul de Vară de la Dubrovnik.

Orice ai alege să faci, Dubrovnik este un oraș în care nu te poți plictisi, mai ales dacă nu îți lași curiozitatea acasă!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.