Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 30 mai

CINEMA

* La Teatrul Evreiesc de Stat, Festivalul TES FEST a programat, de la ora 11:00, proiecţia documentarului „Moştenirea Goldfaden”, realizat de Radu Gabrea în 2004.

* De la ora 16:00, la Sala Cinema a UNATC „I.L. Caragiale”, în cadrul Galei Absolvenţilor – Licenţă sunt proiectate scurt metraje realizate de aceştia.

* Şi astăzi la Cinemateca Eforie, au loc două proiecţii mai speciale:

– de la ora 17:00, în medalionul Ian McKellen, 80 de ani (25 mai), dram istorică „Alfred The Great / Alfred cel Mare” regizată în 1969 de Clive Donner, în care mai joacă: David Hemmings, Michael York, Prunella Ransome, Colin Blakely, Peter Vaughan;

– de la ora 19:00, în ciclul Seara de Oscar, drama „A Star Is Born / S-a născut o stea”  regizată în 1937 de William A. Wellman, cu: Janet Gaynor, Fredric March, Adolphe Menjou.

* Cu doar câteva zile înainte de Ziua Copilului programul JOIA de film, aşteaptă la Spaţiul Public European (Str. Vasile Lascăr, nr. 31), pe cei mai mici dintre cetăţenii europeni – copiii de peste 10 ani, de la ora 19:00, la proiecţia filmului de animaţie „Ţestoasa Roşie” realizat de Michael Dudok de Wit ce spune povestea acelor momente importante din viaţa fiecărui om, având în centru un bărbat care naufragiază pe o insulă tropicală, plină de tot felul de vietăţi, şi care, deşi îşi doreşte să părăsească acel loc, este oprit de fiecare dată de o ţestoasă roşie, care îi şi schimbă cursul vieţii.

MUZICĂ

* În cadrul celei de-a 4-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru Idiş TES FEST, au loc două concerte susţinute astfel:

– de la ora 17:00, de Bucharest Klezmer Band şi TES Orchestra în Parcul Colţea;

– de la ora 18:00, de Samuel Maquin Klezmer Band (Franţa) la Teatrul Evreiesc de Stat.

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19:00, la Ateneul Român, primul concert al săptămânii, sub bagheta dirijorului Alessandro Crudele, având în program: Uvertura „Forţa destinului” şi Te Deum de Giuseppe Verdi; Concertul nr. 1, în Re, pentru vioară şi orchestră de Niccolo Paganini – solist Roman Kim; „Francesca da Rimini” de Piotr Ilici Ceaikovski. Datorită vizitei Papei Francisc, al doilea concert al săptămânii, cu acelaşi program, va avea loc sâmbătă 1 iunie, tot de la ora 19:00.

* În a doua şi ultima Zi a Fundaţiei pentru Tineret a Municipiului Bucureşti (FTMB), de la ora 19:00, în Quantic Club cântă: Andrei Păunescu, Mircea Vintilă şi Zoia Alecu.

* De la ora 20:00, Alternativ Quartet dă un concert în Control Club, unde, de la ora 23:30 muzica este asigurată de Primărie + Marinov.

* Taxi revine în Hard Rock Café, de la ora 21:30, cu show-ul muzical „Necenzurat”.

* Tot de la ora 21:30, Tavi Colen (ex Talisman) şi EMMA fac show, alături de band, la terasa Berăriei H.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.