Bugetele companiilor municipale au picat la vot! Companiile nu pot plăti salariile!

Foto: Adriana Baciu

Consiliul General al Municipiului București a respins bugetele celor 19 companii municipale înființate de Gabriela Firea de la începutul mandatului.

Proiectele au reușit să adune doar 26 de voturi din 27 necesare de la PSD-ALDE. Consilierii USR și PNL au votat împotrivă, iar consilierii PMP s-au abținut.

Cele 19 companii aveau propus un buget estimat de peste 1 miliard de lei în 2019 din care cheltuielile cu salariile se ridicau la o treime.

În proiectele de buget apar și datele privind profitul și pierderile pe 2018. Astfel, din cele 19 companii, doar 6 au ieșit pe profit, acesta totalizând 18 milioane de lei. Restul de 13 au înregistrat pierderi, în total de 33 de milioane de lei.

Consilierul primarului general, Marius Coaje, le-a spus consilierilor municipali că respingerea bugetului pe anul 2019 duce la imposibilitatea achitării salariilor și încasării de la Primăria Capitalei a contravalorii serviciilor prestate.

La începutul ședinței, consilierii USR și PNL i-au cerut primarului general să retragă de pe ordinea de zi aceste proiecte de buget susținând că singurul demers în spiritul deciziei Curții de Apel București din 22 noiembrie, anul trecut, este desființarea acestora.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.