Provocare inedită pentru liceenii bucureșteni!

Dezvoltarea durabilă, o provocare pentru tinerii de astăzi, un pretext pentru a le testa creativitatea dar și un obiectiv strategic pentru România!

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din Guvernul României și Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23 au lansat ”Noi sau adulții”, un proiect adresat liceenilor.

Tinerii sunt provocați la o competiție-fulger, desfășurată pe Instagram, pe teme de dezvoltare durabilă.

Alina Jantea, coordonator al programului, spune că „s-ar bucura ca această competiție să fie cât mai …năstrușnică. Am reușit să pornim, cu cei din Guvern, un concurs care se adresează elevilor de liceu pe Instagram. Ne-am gândit să ne ducem către tineri pentru că ei trebuie să învețe de mici și au posibilitatea să discute între ei. De fapt, la asta îi invităm. Să încerce să înțeleagă și după aia să explice.”

Șeful Departamentului de Dezvoltare Durabilă din Executiv, Laslo Borbely, crede că „singuri nu putem organiza nimic. Este nevoie de solidaritate. Noi am organizat mai multe întâlniri cu tinerii. Pentru prima oară încercăm să mobilizăm tot Bucureștiul în ceea ce privește tinerii. Tineretul înțelege ce înseamnă dezvoltare durabilă, sunt mult mai responsabili și mai receptivi decât adulții. Tinerii și adulții trebuie să se țină de mână în ceea ce privește dezvoltarea durabilă. Iar în Ivan Patzaichin am găsit un partener care ne-a ajutat foarte mult.”

Premiile concursului constau în trotinete urbane pentru adulți, brățări fitness și căști audio.

Sunt șase categorii de concurs:

  • Meme (se cere o imagine),
  • T-shirt (se solicită o imagine – un slogan sau mesaj, o ilustrație sau imagine simplificată pentru imprimat pe un tricou, pe o cană sau pe un bumper sticker),
  • Blockbuster (se cere o imagine, un text sau un video),
  • Scena (se solicită un video de maxim 2 minute, respectiv un film scurt, original, cu un scenariu),
  • Speed debate (text de maxim 300 de cuvinte)
  • Muzică (se cere un video de maxim 2 minute sau un text de maxim 300 cuvinte).

Evenimentul se întâmplă în pregătirea Săptămânii Europene a Dezvoltării Durabile. Aceasta va avea loc în perioada 30 mai – 5 iunie.

Înscrierile la competiție se pot face până pe 2 iunie.

Alina Jantea și Laslo Borbely au explicat, astăzi, În Comunitate, întregul proiect.

Vezi aici arhiva emisiunii În Comunitate!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.