Nicușor Dan: În acest an, Primăria Capitalei va intra în incapacitate de plată!

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Deputatul de București Nicușor Dan a afirmat, astăzi, că, dacă nu se va întâmpla ceva excepțional, pe parcursul acestui an, Primăria Capitalei va intra în incapacitate de plată, în anul 2019.

”Lipsesc din buget 3 miliarde de lei. În 2016, 2017, 2018, încasările realizate de către Primăria Capitalei au fost de 4 miliarde de lei, iar în acest an ele sunt estimate la 7 miliarde de lei”, a explicat Dan.

Chiar dacă Municipalitatea va renunța la toate investițiile, tot va exista un deficit de 1,5 miliarde de lei.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

”Primele semne ale acestei incapacități de plată au apărut, deja. Este vorba despre întârzierea plăților către ELCEN, către Clubul Sportiv Municipal (CSM) București și renunțarea la anumite programe anunțate de către Municipalitate, precum cel de start-up-uri”, susține Nicușor Dan.

Deputatul de București mai spune că problema bugetului Municipiului București este una sistemică. Nu este vorba despre niște întârzieri de plăți cauzate de întârzieri de virament. Este o chestiune structurală. Pur și simplu, încasările Primăriei nu susțin cheltuielile acesteia, a precizat deputatul de București.

”Anul acesta, Primăria Capitalei a estimat un buget foarte mare și cheltuieli pe măsură, adică în valoare de circa 5,5 miliarde lei. Așa se face că, va exista un deficit bugetar de circa 1,5 miliarde de lei, deoarece încasările Municipalității vor fi de numai 4,5 miliarde”, a declarat Dan.

Singura soluție ar fi ca Primăria Capitalei să restructureze drastic bugetul. ”Avem panseluțele de la ALPAB, avem miile de angajați de la companiile municipale, avem cheltuielile de la CSM București, ne putem uita la achizițiile de bunuri și servicii, la toate acele concerte nefolositoare pentru București și putem restructura la sânge bugetul”, opinează Nicușor Dan.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.