Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 29 mai

CINEMA

* La Cinemateca Eforie au loc două proiecţii mai speciale:

– de la ora 17:00, în medalionul George Lucas, 75 de ani (14 mai), filmul SF „Star Wars / Războiul stelelor”, regizat în 1977, cu: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher;

– de la ora 19:30, în ciclul Seara marilor autori, drama „Beroringen / Legătura” realizată în 1970 de cineastul suedez Ingmar Bergman, cu: Elliott Gould, Bibi Andersson, Max von Sydow.

* La Cinema Elvira Popescu, de la ora 20:30 este proiectată în avanpremieră comedia „Edmond / Cyrano, mon amour”, de Alexis Michalik, despre condiţiile în care Edmond Rostand a scris celebra piesă în versuri „Cyrano de Bergerac”. Cu: Thomas Solivérès, Olivier Gourmet şi Mathilde Seigner.

MUZICĂ

* În cadrul celei de-a 4-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru Idiş TES FEST, de la ora 17:00, în Parcul Colţea are loc un show dat de Samuel Maquin Klezmer Band (Franţa) şi formaţia de dansuri israeliene „Hora”.

* La Opera Naţională, de la ora 18:30 are loc o reprezentaţie în limba italiană cu opera „Tosca” de Giacomo Puccini, cu un libret de Luigi Illica şi Giuseppe Giacosa după drama „La Tosca” de Victorien Sardou, în montarea lui Mario De Carlo. În distribuţie: Lăcrimioara Cristescu, Adrian Dumitru, Ştefan Ignat, Daniel Pascariu, Valentin Vasiliu, George Vîrban, Florin Simionca, Dan Indricău, Mădălina Barbu. Dirijor: Tiberiu Soare. Cu participarea Orchestrei, Corului Operei Naţionale Bucureşti şi Corului de Copii

* „Unspoken” se intitulează concertul inedit susţinut, de la ora 19:00, la Sala Radio, de Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijoarei Simona Strungaru. Programul este alcătuit din muzica scrisă de cunoscutul trompetist de jazz Sebastian Burneci, o fuziune de jazz, muzică clasică, rock şi folclor. Invitaţii concertului sunt: George Natsis – pian, Adrian Flautistu – contrabas, Vlad Popescu – baterie, Cristian Soleanu – saxofon, Irina Sârbu – voce, Cezar Cazanoi – flaut, Nicu Patoi – chitară şi Ghassan Bouz – percuţie. La finalul concertului, Editura Casa Radio îl readuce pe Sebastian Burneci alături de spectatori, prin organizarea unei sesiuni de autografe în foaierul central al Sălii Radio, acordate de artist pe CD-ul apărut anul trecut la Casa Radio sub titlul „Sebastian Burneci. Unspoken – Live at the Radio Hall”.

* La sala mică a Ateneului Român, de la ora 19:00 începe recitalul dat de pianistul Nicolae Constantinescu, care interpretează: Suita în Re, op. 10 de George Enescu; Şase piese pentru pian, op. 118 de Johannes Brahms şi Estampes de Claude Debussy.

* Stagiunea Muzicală „Iosif Sava” a Fundaţiei ACCUMM continuă la Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti cu recitalul „De ziua Copiilor” susţinut de elevii Şcolii gimnaziale de muzică „Iosif Sava”, de la ora 19:00.

* A III-a ediţie a Zilelor Fundaţiei pentru Tineret a Municipiului Bucureşti (FTMB), prilejuită de aniversarea a 29 de ani de la înfiinţare, se desfăşoară azi şi mâine în Quantic Club. Deseară, de la ora 19:00, cântă: Eugen Avram, Cristi Dumitraşcu şi Doru Stănculescu.

* De la ora 20:00 se face accesul în Expirat – Halele Carol pentru concertul susţinut de Orkid, Blanc şi Sofia Zadar, ultimul din seria de trei concerte cu câte trei trupe „IIIxIII”.

* La terasa Berăriei H, în cadrul seriei de concerte „Romanian Nights”, Joy Band cântă muzică românească, de la ora 21:30.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.