Reeditarea volumului de debut al Ioanei Brușten

converted PNM file

Pe 31 mai la Bookfest, în pavilionul B de la Romexpo, la standul ePublisher-eLiteratura-eDidactica(F01), va fi lansatăm la ora 15:00, reeditarea volumului ”Decrețel 40”, cartea de debut a colegei noastre Ioana Brușten.

Niciodată nu-i ca prima dată! ”Decrețel 40” a consacrat-o pe Ioana Brușten ca scriitoare și a răscolit amintirile celor din generația respectivă și celor care au trăit acele vremuri în paralel cu decrețeii.

Decretul 770, care interzicea prin lege avortul, a însemnat începutul unei drame care a durat 24 de ani din 1966 până în 1989.

Timpul, însă, decantează, atenuează, transformă, chiar și amintirile. Timpul copilăriei și tinereții noastre e ca un oraș văzut de sus… seducător, irezistibil.

La fel este și volumul de debut al Ioanei. Un cocktail de amintiri și reflecții. Atunci și Acum se îmbină, se ocolesc, se intersectează într-un text scris cu nostalgie, umor și autoironie. O carte despre oameni frumoși, nebuni și tineri, plini de speranțe și așteptări, de energie și de curaj. Ce învățau, ce mâncau, ce ascultau, ce iubeau, ce visau? Și, mai ales, ce s-a ales de visele și de speranțele lor?

Lumea veche și Lumea nouă, cea a anului 2012, se privesc în oglindă și dialoghează. Un dialog extrem de intim. Dacă lucrurile s-au schimbat fundamental față de perioada comunistă, din 2012, anul lansării volumului, până astăzi, pare că nimic nu s-a schimbat.

Povestea ”Decrețel 40” rămâne la fel de actuală, de vie, de personală! Este povestea ta, este povestea părinților tăi și așteaptă să fie citită, recitită, simțită!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.