Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 28 mai

CINEMA

* Ambasada Ucrainei în România prezintă, de la ora 18:00, la Cinema Muzeul Ţăranului, drama istorică „Rugăciunea străină”, în regia lui Ahtem Seitablaiev, cu ocazia comemorării a 75 de ani de la deportarea tătarilor din Crimea în 1944.

* La Cinemateca Eforie au loc două proiecţii mai speciale:

– de la ora 17:00, în medalionul Jean-Pierre Léaud, 75 de ani (28 mai)”, comedia dramatică „Domiciliul conjugal”, realizată în 1970 de François Truffaut, în care mai joacă Claude Jade, Daniel Ceccaldi, Claire Duhamel, Hiroko Berghauer;

– de la ora 19:30, în ciclul Istoria filmului universal în capodopere, drama cu elemente de fantastic „Opt şi jumătate (8½)”, realizată în 1963 de Federico Fellini, cu Marcello Mastroianni, Anouk Aimée, Claudia Cardinale.

* Programul Marţea filmelor la Replika al Centrului de Teatru Educaţional omonim (Str. Lânăriei, nr. 93-95) vă propune, de la ora 19:00, 6 scurtmetraje care prezintă tot atâtea poveşti de viaţă. Detalii despre acestea găsiţi aici.

MUZICĂ

* La sala mică a Ateneului Român, Stagiunea de marţi seara are în program, de la ora 19:00, recitalul cameral susţinut de Cvartetul Solartis (Simina Croitoru – vioara I, Ana-Maria Marian – vioara a II-a, Daniel Vots – violă, Andrei Niţescu – violoncel). În program: Cvartetul de coarde nr. 4, în Do, de Wolfgang Amadeus Mozart; Quartettsatz, în do de Franz Schubert şi Cvartetul de coarde nr. 1, în Mi bemol, op. 4 de Leo Weiner.

* Coven Clash, trio format din Mircea Voloh, Robert Casmirovici and Andrei Constantinescu, lansează un single şi video-clipul său, într-un concert ce începe de la ora 21:00 în Control Club.

* Direcţia 5 cântă la terasa Berăriei H, începând cu ora 21:15.

ALTE EVENIMENTE

* Începând de astăzi, până pe 30 mai Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului (1 Iunie) – printr-o serie de evenimente dedicate celor mici, dar şi celor mari, ce debutează, astăzi, de la ora 18:00, cu vernisajul expoziţiei „Lumea copilăriei”, a elevilor de la Verita International School, ce poate fi vizitată până la data de 4 iunie la Biblioteca „Ion Creangă” (Str. Christian Tell, Nr. 10).

* Tot de la ora 18:00, în mansarda Casei Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei, nr. 151) în cadrul programului „Idei în Agora” profesorul Aurelian Crăiuţu dialoghează cu istoricul Sorin Antohi pe tema „Moderaţia o istorie intelectuală şi politică”.

* Green Hours găzduieşte, de la ora 19:00, CDPL FEST 101 / Debutul în literatură: Mihai Ivaşcu, evenimentul de lansare a primului volum al acestui scriitor intitulat „pe cer jetoane” şi propus de Casa de pariuri literare. Invitat special: Nora Iuga

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.