Măsuri speciale în București pentru vizita Papei Francisc

Sursa foto: Adriana Baciu

Numărul autobuzelor va fi suplimentat în zonele Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni cu ocazia vizitei Papei Francisc, a declarat vineri Andrei Creci, director general al Societăţii de Transport Bucureşti.

Ion Purcărea, reprezentant al DGASMB, a menţionat că această instituţie va lua parte la eveniment cu şase autoutilitare frigorifice prin intermediul cărora se va distribui apă plată pe perioada desfăşurării evenimentului.

‘Vom avea patru autoturisme care vor fi folosite de 30 de colegi de-ai noştri constituiţi în echipe mobile de urgenţă socială. Vom avea permanenţă tot timpul la instituţie, de asemenea call center 24 din 24, aş reaminti în situaţii de urgenţă să se folosească numărul 0219524’, a declarat Purcărea.

Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic va arbora două steaguri pe Arcul Triumf – unul al României şi celălalt al statului Vatican.

Ciprian Miron, director general al Poliţiei Capitalei, a informat că măsurile de securitate sunt ample, Poliţia Capitalei participând cu aproape 2.000 de poliţişti la această misiune.

Laurenţiu Cazan, director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, a menţionat că aproximativ 1.700 de jandarmi operativi au fost mobilizaţi pentru ziua de 31 mai.

Orlando Cătălin Şchiopu, inspector-şef al ISU Bucureşti-Ilfov, a declarat că instituţia va fi implicată în plan operativ cu peste 400 de ofiţeri şi subofiţeri şi peste 80 de mijloace de intervenţie.

‘Avem 24 de linii de gardă de specialitate, plus patru linii de gardă pentru consolidarea acestora’, a afirmat Daniela Blîndu, director general al ASSMB.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.