Destinații de vacanță – Marsilia

BucurestiFM îţi recomandă o destinaţie de vacanţă 🙂

Oraşul pe care ţi-l recomandăm astăzi este Marsilia, al doilea cel mai mare oras al Frantei si cel mai mare port de la Marea Mediterana dar si centrul economic al intregii regiuni Provence-Alpes-Côte d’Azur.
Marsilia este un oras al contrastelor, care te poate surprinde la tot pasul si chiar daca alegi sa petreci doar un week-end in frumosul oras francez este de ajuns pentru a vedea obiectivele turistice emblematice.

Iti poti incepe vizita in inima orasului cu Vieux Port!
Vechiul port este inca punctul central al Marsiliei chiar daca nu mai este folosit pentru traficul comercial pentru ca aici vei simti adevaratul spirit al orasului.
Dimineata, portul freamata de entuziasmul pescarilor care vand peste proaspat la Piata de Peste, un loc pitoresc, cu debarcadere renovate, pietonale largi, barcute si iahturi.
Din deschiderea portului poti admira de la departare dealul embelmatic cu Notre Dame de la Garde si vechile ziduri ale orasului iar in zilele senine si calde portul este animat de artisti stradali si concerte.

Daca ajungi pe Grand Rue, la numarul 36 vei gasi Atelierul de Creatie “La Grand Savonnerie”, de unde poti cumpara faimosul sapun “Savon de Marseille”, de ce nu, cadoul perfect pentru prieteni sau familie.

Cea mai spectaculoasa panorama asupra orasului este fara doar si poate cea de la Catedrala Notre Dame de la Garde.
Situata pe cel mai inalt deal al Marsiliei, Notre Dame de la Garde este cea mai populara atractie pentru toti turistii care viziteaza orasul.
In varful constructiei troneaza statuia Fecioarei Maria care vegheaza asupra orasului.
Din acest punct vei putea face poze extraordinar de frumoase cu orasul, dar si cu structura grandioasa a catedralei.

Ce sa faci in Marsilia pentru a-ti incheia vizita acolo?
Ce-ai spune de un apus superb chiar langa mare?
La Corniche este un bulevard pe malul Marii Mediterane, de unde poti admira un peisaj care iti taie rasuflarea la apus.
Situat la aproximativ 4 km de port, astfel ca iti recomandam sa iei autobuzul pana acolo si iti garantam ca vei incheia o zi in Marsilia cu inca o amintire de neuitat!

Marsilia te asteapta cu atmosfera sa autentica, diversitatea culturala, arhitectura impresionanta si privelistile incantatoare.
De la catedrale si muzee populare, la stradute pe care sa te plimbi pentru a simti ambianta orasului, la specialitati culinare si momente de repaus!

Orice ai alege să faci, Marsilia este un oraș în care nu te poți plictisi, mai ales dacă nu îți lași curiozitatea acasă!

EcoSud te ține informat și îți prezintă zilnic pe 98,3 FM rubrica ”Destinații de vacanță”!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.