Date îngrijorătoare despre consumul de alcool în rândul tinerilor

Sursa foto: Andra Radu

Statistici îngrijorătoare pentru consumul de alcool în rândul tinerilor. Anul trecut, 84% la din băieți și 12% dintre fetele cu vârsta de 16 ani, consumaseră cel puțin o dată în viața o băutură alcoolică. Acestea sunt datele furnizate de Institutului Național de Sănătate Publică.

Consumul de alcoolul este al treilea factor de risc pentru boală și moarte prematură la populația din Uniunea Europeană. Nici în România situația nu este mai bună.

Doar la Spitalul de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”, din Capitală ajung, săptămânal, în comă alcoolică cel puțin doi adolescenți cu vârste între 12 și 13 ani.

Ponderea elevilor care au băut pentru prima dată alcool înaintea vârstei de 9 ani este de 6%. Este aproape la fel ca cea a tinerilor care au consumat alcool după 17 ani.

16 % dintre băieți și 7 % dintre fete s-au îmbătat cel puțin o dată în viață. Unul din cinci băieți chiar înainte să împlinească 13 ani.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, România este pe locul 3 în Uniunea Europeană, la cantitatea de alcool consumată.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.