Daniel Tudorache: Mă lupt cu Iridex pe toate planurile! Sunt singurul din țară care le creează probleme!

Scandalul gropii de gunoi de la Chiajna – Rudeni a atins un nou stadiu.

În vreme ce Autoritatea Locală a Sectorului 1 se luptă în instanță cu operatorul Depozitului Municipal de Deșeuri de la Chiajna, compania Iridex, iar pe o rețea de socializare, un grup civic îl acuză pe edilul Daniel Tudorache că nu face și nu a făcut nimic pentru a opri mirosul insuportabil de ouă clocite pe care îl reclamă cetățenii din Cartierele Dămăroia, Bucureștii Noi, Ion Mihalache, Chitila, Crângași, Militari, dar și cei din Chiajna și alte comune limitrofe.

Edilul din Banu Manta a declarat, pentru București FM, că face tot ceea ce îi permit atribuțiile, pentru rezolvarea problemei gropii de gunoi de la Chiajna, sat Rudeni.

Drept dovadă, atât Primăria, cât și Poliția Locală a Sectorului, se află în proces cu operatorul gropii de gunoi de la Chiajna. Procesul a ajuns în faza în care judecătorul a admis efectuarea unei expertize prin care să se stabilească cu exactitate cantitatea de gunoi depozitată la Chiajna.

Pe de altă parte, chiar Daniel Tudorache se află în proces cu Iridex, care îi cere o despăgubire de 600 de mii de euro, pentru că edilul din Banu Manta ar fi defăimat compania și ar fi adus daune de imagine IRIDEX.

”Asta este dovada că sunt singurul din țara asta care le creează probleme”, a declarat primarul Sectorului 1 pentru București FM.

Daniel Tudorache mai spune că atribuțiile de primar al Sectorului 1 nu îi permit să dispună închiderea gropii de gunoi de la Chiajna. Atâta timp cât Autorizația Integrată de Mediu a Depozitului Municipal de Deșeuri a fost reînnoită de către Agenția pentru Protecția Mediului București, iar contractul dintre Primăria Capitalei și IRIDEX, privind operarea gropii de gunoi, a fost și el reînnoit de curând, primarul Sectorului 1 nu poate dispune închiderea acesteia și nu poate obliga vreun agent economic privat să depoziteze gunoiul la groapa IRIDEX. În caz contrar, ar comite infracțiunea de abuz în serviciu, explică Tudorache.

”Eu vreau să îi ajut pe cetățeni, dar acționez în limitele atribuțiilor mele legale”, a subliniat edilul.

Primarul din Banu Manta se declară, însă, optimist.

”Cred că vom câștiga procesul cu IRIDEX și, atunci, vom putea închide, în sfârșit, groapa de gunoi de la Chiajna”, a declarat el pentru București Fm.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.