Destinații de vacanță – Iaşi

BucurestiFM îţi recomandă o destinaţie de vacanţă 🙂
Cine spune că doar străinătatea îţi oferă destinaţii interesante?
Oraşul pe care ţi-l recomandăm astăzi este Iaşi, unul dintre cele mai mari şi frumoase oraşe din România, o destinaţie excelentă pentru un city-break, fără să fii nevoit să ieşi din ţară.

Prima oprire în Iaşi este Palatul Culturii.
Conceput în spiritul palatelor comunale din Europa de Vest, acesta îmbină mai multe stiluri arhitecturale: neogotic, romantic și neobaroc.
Datorită faptului că reprezintă un monument ce marchează puternic arhitectura vechii capitale a Moldovei, Palatul s-a impus ca o adevarată emblemă încă de la apariţia ei.
În afara monumentalităţii și frumuseţii ei, clădirea se distingea prin instalaţii şi echipamentele tehnice moderne, achiziţionate din Germania, precum şi prin feroneria realizată de Casa Haug și de renumitele firme franceze Krieger, Mericier și Bagvès.

Echipa BucureștiFm îți recomandă și muzeele din Iași.
Orașul găzduiește un număr mare de muzee excelente, dar cele care ies în eviență sunt Muzeul de Artă, Muzeul Etnografic al Moldovei și Muzeul Unirii.
De departe cel mai spectaculos este Muzeul Etnografic al Moldovei, unde este prezent un patrimoniu de peste 13.000 de piese, ultimele 2000 achiziţionate în perioada 2006-2016.

Un alt loc minunat pe care nu trebuie să îl ratați este Grădina Botanică din Iași!
A fost fondată în anul 1856 și poartă numele fondatorului său, medicul şi naturalistul Anastasie Fătu.
Este prima grădină botanică universitară românească şi, în acelaşi timp, cea mai mare din ţară. Este unică prin numărul mare de specii vegetale şi prin măsurile speciale de conservare aplicate iar caracterul unic al Grădinii Botanice din Iaşi este oferit de valoarea patrimonială a colecţiilor ştiinţifice şi de secţia destinată persoanelor cu dizabilităţi de vedere, unde speciile de plante, bogate în uleiuri eterice, sunt prevăzute cu explicaţii în alfabetul Braille.

Ultima atracție turistică recomandată este Bojdeuca lui Ion Creangă, primul muzeu memorial literar din România, inaugurat la 15 aprilie 1918. Ea reprezintă una din cele 12 filiale literare din cadrul Muzeului Literaturii Române Iași.
Toate Poveștile și Amintirile din copilărie au fost scrise în căsuța botezată de scriitor bojdeucă. În vara și toamna anului 1876, Mihai Eminescu a locuit aici drept chiriaș al lui Creangă.
Bojdeuca reprezintă de altfel și casa expoziției documentare referitoare la viața și opera lui Ion Creangă.
Biblioteca și amfiteatrul în aer liber au fost construite în perioada 1984-1989, însă au fost inaugurate abia la 11 iunie 1989 cu ocazia implinirii a 100 de ani de la moartea genialului povestitor.

Orice ai alege să faci, Iaşi este un oraș în care nu te poți plictisi, mai ales dacă nu îți lași curiozitatea acasă!

EcoSud te ține informat și îți prezintă zilnic pe 98,3 FM rubrica ”Destinații de vacanță”!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.