Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 22 mai

CINEMA

* La Cinemateca Eforie, de la ora 19:00, în ciclul Seara marilor autori rulează „ Riten / Ritul”, dramă realizată în 1968 de Ingmar Bergman, cu: Ingrid Thulin, Anders Ek, Gunnar Björnstrand.

* Zilele Filmului Coreean au în program deseară, de la ora 19:30, proiecţia la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City a dramei „Spionul infiltrat în Nord”, regizată de Jong-bin Yun.

MUZICĂ

* Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi are în programul de astăzi două evenimente:

– recitalul dat, de la ora 17:00, în Aula Palatului Cantacuzino, de mezzosoprana Claudia Codreanu şi pianista Diana Vodă Dembinski, care interpretează lucrări compuse de Elena Apostol, Dumitru Capoianu, Diana Dembinski Vodă, Dan Buciu, Nicolae Coman, Mihaela Vosganian;

– concertul susţinut de Orchestra de Cameră Radio, de la ora 19:00, la Sala Radio, sub bagheta dirijorului olandez Marijn Simons, având ca solist pe Marius Ungureanu – violă, iar în program: Chamber Symphony No.1 de Marijn Simons, „Icarus Torso” – Studiu de concert pentru violă şi orchestră de Vlad Maistorovici, „Nymphéa” pentru orchestră de cameră de Doina Rotaru şi Geek Bagatelles pentru ansamblu de smartphone-uri şi orchestră de Bernard Cavanna.

* Tot de la ora 19:00, la sala mică a Ateneului Român, are loc recitalul dat de violonista Andra Lucia Matei şi pianista Clementina Ristea – Ciucu, care interpretează: Sonata nr. 2 în fa pentru vioară şi pian şi Impromptu concertant de George Enescu, Sonata pentru vioară şi pian în sol de Claude Debussy şi Tzigane de Maurice Ravel.

* Stagiunea Muzicală „Iosif Sava” a Fundaţiei ACCUMM continuă la Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti cu un recital de chansonete susţinut, de la ora 19:00, de Diana Tudor acompaniată la pian de Alexandru Burcă.

* De la ora 20:00, 8 dintre cei mai promiţători MCs din ţară intră într-un battle epocal intitulat „re:VERS” desfăşurat în Expirat Halele Carol. Câştigă cel care scoate cele mai multe scântei din microfon. Concurenţii sunt: DILIMANJARO, OLINIUTZĂ, TIBĂL, CHOB, RAFA, PIETONU’, ACTORU’ şi BRELOC. Juriul e format din: AFO, Teo Haha şi Andi Vasluianu. Arbitru de ring: Deliric.

* Tot de la ora 20:00, în Control Club puteţi urmări pe Valerinne.

* Seria concertelor #SubLunăPlină de la terasa Berăriei H se deschide cu cel dat deseară, de la ora 21:15 de Direcţia 5.

* Trupa Viţa de Vie susţine un concert acustic în Hard Rock Café, în deschiderea căruia, de la ora 21:30, cântă Maru.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.