Premiera in Capitala, de Ziua Poliției Locale!

Foto: Biroul de presa PMB

Astazi, de Ziua Politiei Locale, primarul general, Gabriela Firea, s-a prezentat la sediul acestei institutii, pentru a inaugura noul dispecerat, o premiera pentru Capitala, se arata intr-un comunicat trimis de Municipalitate.

Primarul General, Gabriela Firea: „Urez la multi ani tuturor politistilor locali, care, zi si noapte, vegheaza la bunul mers al orasului, prin actiuni de patrulare, actiuni pentru fluidizarea circulatiei, mentinerea sigurantei publice si, intr-un cuvant, pentru respectarea legislatiei in vigoare! Ma bucur ca am putut contribui la eficientizarea acestei institutii, atat prin cresterea numarului de politisti locali care isi desfasoara activitatea in teren, astfel incat bucurestenii sa fie in siguranta, cat si prin modernizarea tehnologiilor utilizate. Mai sunt multe de facut in acest domeniu, este adevarat, au fost si momente dificile, pe care le-am remediat cat s-a putut de repede. Am convingerea ca actuala echipa de la Politia Locala a Capitalei va reusi sa consolideze imaginea unei institutii moderne, apreciata de cetateni.

In premiera, incepand de astazi, 21 mai 2019, Directia Generala de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti devine singura institutie din Bucuresti cu atributii in asigurarea ordinii si linistii publice care va avea posibilitatea sa vizualizeze in timp real toate camerele de supraveghere administrate de catre autoritatile publice locale din Capitala”.

Primarul general, Gabriela Firea, a mai explicat ca proiectul a fost implementat in scopul asigurarii unitare a ordinii si linistii publice si a managementului situatiilor de urgenta prin intermediul sistemelor de supraveghere video. Investitia a fost realizata de catre Compania Municipala Tehnologia Informatiei, valoarea proiectului fiind de 150.000 lei. Investitia a constat in achizitia de echipamente specifice (servere si 5 monitoare), precum si in lucrari de interconectare fizica.

Totodata, pentru utilizarea unitara s-a dezvoltat si o aplicatie care inglobeaza toate sistemele de supraveghere video, avand in vedere ca exista, la nivelul administratiilor locale din Bucuresti, camere video care au caracteristici tehnice diferite.

O alta aplicatie dezvoltata este Harta Operativa Bucuresti Integrat – harta ce contine un sistem informatic de geomapare a incidentelor si care a fost integrata cu Banca de Date Urbana existenta la nivelul Primariei Municipiului Bucuresti.

Astfel, atat politistii locali, cat si institutiile implicate in gestionarea unei situatii de urgenta, au acces rapid la informații utile, cum ar fi: avize de constructie emise de P.M.B, zone protejate, monumente istorice, imobile incadrate in clasa de risc seismic, obiective de utilitate publica, avarii ale retelelor edilitare etc.

In cadrul aceleiasi aplicații prin care se efectueaza dispecerizarea evenimentelor, politistii locali au acum posibilitatea sa transmita din teren prin intermediul telefoanelor mobile, toate tipurile de evenimente constatate (indicatoare cazute/deteriorate, acumulari de apa, canale fara capac etc.)

După transmiterea informatiei, aceasta este preluata automat de aplicatie. Dispecerul o verifica, o valideaza, după care o transmite catre institutiile abilitate in cel mult 30 secunde. Astfel, s-a eficientizat activitatea prin reducerea timpului alocat fiecarui eveniment.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.