Broccoli, remediu împotriva cancerului

Broccoli conține o proteină care ar putea face parte din arma anticancer.

Un studiu condus de italianul Pier Paolo Pandolfi, directorul Cancer Center și Cancer Research Institute la Beth Israel Deaconess Medical Center din Boston, arată că un compus natural (indol-3-carbinol) prezent în „crucifere” (familia legumei broccoli, care cuprinde și conopida) împiedică o genă care favorizează tumorile. Descoperirea este prezentată în revista „Science”.

„Am descoperit un nou actor important care ține rândul unui mecanism critic pentru dezvoltarea cancerului, o enzimă numită WWP-1, care poate fi împiedicat de un compus natural prezent în broccoli și în alte legume. Acest mecanism este, prin urmare, ca un Călcâi al lui Ahile, care poate deveni ţinta unor noi opţiuni terapeutice”, a declarat Pandolfi.

În studii pe animale predispuse să se îmbolnăvească de diferite tumori, experţii au descoperit că o moleculă cunoscută că suprimează dezvoltarea tumorilor și este dezactivată de WWP-1, și lovind WWP-1 cu indol-3-carbinol funcțiunea PTEN este reactualizată și dezvoltarea tumorilor este împiedicată. Este vorba despre o cercetare preliminară, dar indol-3-carbinol sugerează bazele pentru dezvoltarea unor noi terapii anticancer.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.