Primăria sectorului 4 caută asistenţi maternali profesioniști

Primăria sectorului 4 caută asistenţi maternali profesioniști pentru aproape 140 de copii.
Aceștia au vârste cuprinse între 2 şi 18 ani și se află în sistemul de protecţie socială.

Pentru a-i stimula pe oameni să vină alături de autoritatea locală, Primarul sectorului 4, Daniel Băluţă, spune că va crește salariile asistenţilor maternali de la 1 septembrie.

Astfel, alocaţia pentru copii va creşte de la 600 de lei la 1.000 de lei, iar salariul pe care-l primesc asistenţii maternali va creşte de la 1.800 de lei la 2.500 de lei. Această categorie va beneficia şi de vouchere pentru vacanţă.

În prezent 251 de copii se află în sistemul de protecţie al DGASPC sector 4.

Dintre aceştia, 115 sunt în grija asistenţilor maternali, iar ceilalţi, în număr de 136, se află în sistemul de protecţie rezidenţial, în cele două centre deţinute de DGASPC sector 4.

Daniel Băluță mai spune că Primăria sectorului 4 îi va ajuta pe tinerii aflaţi în sistemul de protecţie socială care au împlinit 18 ani şi care îşi continuă studiile.

Primăria îi va sprijini să închirieze un spaţiu, să aibă propria casă până la încheierea studiilor, astfel încât aceştia să fie cât se poate de autonomi.

Cei interesaţi să devină asistenţi maternali trebuie să nu aibă cazier, să nu sufere de boli psihice, să nu aibă copii în sistemul de protecţie, să nu fie decăzuţi din drepturile părinteşti sau să aibă copii care au fost declaraţi abandonaţi.

De asemenea, persoanele interesate trebuie să fi urmat cursuri de formare profesională şi să aibă în folosinţă o locuinţă ce acoperă toate necesităţile.

Perioada de atestare ca asistent maternal cu toate evaluările sociale, psihogice şi cursurile durează 90 de zile.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.