Ziua Mondială de luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale

Sursa foto: Andra Radu

Ziua Mondială de luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale este marcată anual, la 17 mai, în scopul sensibilizării populației asupra efectelor tensiunii arteriale crescute și în vederea încurajării cetățenilor din toate țările să prevină și să controleze această boală.

Această zi este promovată anual, începând din 2005, de Liga Mondială a Hipertensiunii (World Hypertension League – WHL), în parteneriat cu Societatea Internaţională de Hipertensiune (International Society of Hypertension – ISH) şi cu alte organizaţii.

Hipertensiunea este principalul factor de risc al apariţiei bolilor cardiovasculare.

Peste 14 milioane de decese apar la vârste între 30 și 70 de ani, dintre care 85% sunt înregistrate în țările în curs de dezvoltare, iar statisticile sunt în creştere.

În România creșterea tensiunii arteriale reprezintă o problemă de sănătate publică din cauza prevalenței sale crescute la populația adultă.

Societatea Română de Hipertensiune a demarat în noiembrie 2015 şi februarie – aprilie 2016, „Studiu Epidemiologic asupra Prevalenţei Hipertensiunii Arteriale şi a Riscului Cardiovascular în România” – SEPHARIII, realizat la nivel naţional, pe un eşantion de 2000 de adulţi.

Societatea Română de Hipertensiune şi-a propus încă de la început să contribuie la scăderea incidenţei şi prevalenţei hipertensiunii arteriale

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.