Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 17 mai

CINEMA

La Cinemateca Eforie, în ciclul Seara de Cannes, de la ora 19:00 este proiectată drama „Gaslight / Lumina de gaz”, după o piesă de Patrick Hamilton, regizată în 1944 de George Cukor, cu: Charles Boyer, Ingrid Bergman, Joseph Cotten, Angela Lansbury.

MUZICĂ

* Muzeul Naţional „George Enescu” – Palatul Cantacuzino (Calea Victoriei, nr. 141) găzduieşte Gala de decernare a premiilor Festivalului Muzicii Maghiare, prefaţată de la ora 18:00, de recitalul pianistului Balázs János din Ungaria dedicat lui Cziffra György, un virtuoz de renume mondial, de la a cărui moarte se comemorează 25 de ani.

* Orchestra Naţională Radio susţine, de la ora 19:00 la Sala Radio, sub bagheta dirijorului german Christian Schumann, concertul regal anual, ce se bucură de prezenţa unor membri ai Casei Regale. Evenimentul din acest an îl aduce în faţa publicului pe tânărul violonist Vlad Stănculeasa, concertmaestru al Orchestrei Simfonice din Barcelona, care cântă pe o vioară Guarneri – Sanctus Serafin din 1730, cumpărată de George Enescu din economiile lui ca student la Viena şi pe care i-a dăruit-o spre finalul vieţii discipolului său, Yehudi Menuhin. Pe lângă Imnul Regal, compus de Eduard Hübsch, programul serii cuprinde: Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră de Max Bruch şi Simfonia nr. 2 de Serghei Rahmaninov.

* Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu”, susţin, de la ora 19:00, la Ateneul Român al doilea concert săptămânal sub bagheta dirijorului Christian Badea, având în program: Concertul nr. 3, în re, pentru pian şi orchestră de Serghei Rahmaninov – solist Josu De Solaun şi fragmente pentru orchestră şi pentru cor şi orchestră din operele „Lohengrin”, „Parsifal” şi „Tannhäuser” de Richard Wagner.

* La Caffe Ibis Nord, de la ora 20:00 are loc o Jam Session intitulată Best of Jazz, întrucât la ea iau parte finaliştii Bucharest International Jazz Competition din cadrul EUROPAfest.

* Tot de la ora 20:00, în Expirat Halele Carol începe concertul bucureştean al turneului european prin care trupa Moonlight Breakfast îşi promovează noul album intitulat “Affection”.

* McCartney Group, compania manageriată de mama şi sora lui Sir Paul McCartney, prezintă în premieră în România “Sgt Pepper – The Beatles Show”, susţinut de formaţia The Backwards, cu patru schimburi complete de costume autentice, în ton cu muzica din fiecare perioadă Beatles: Beatlemania, Shea Stadium, Sgt Pepper şi Abbey Road. Prima reprezentaţie are loc deseară, de la ora 20:00, la Sala Palatului. A doua se desfăşoară mâine, de la aceeaşi oră şi în aceeaşi locaţie.

* Soul Serenade susţine un concert deseară, de la ora 20:00, în The Ace (Str. Lipscani, nr. 78)

* Formaţia Azur şi Nelu Vlad cântă în Beluga Music & Cocktails (Str. Lipscani, nr.  30-34), de la ora 20:30.

* Bucium revine deseară, de la ora 21:00, în Clubul Fabrica pentru un concert special, primul alături de cvartetul de muzică clasică PASSIONE. Invitaţi speciali: Loud.Inc, un power trio care combină rock, new wave şi punk.

* În Control Club, de la ora 21:00 îl puteţi asculta pe Kikagaku Moyo, iar de la ora 23:00 muzica este asigurată de Helena Hauff.

* Speak Floyd, trupa românească tribut Pink Floyd, prezintă un show de sunet şi lumini în Hard Rock Café, începând cu ora 22:30.

* Alexandra Ungureanu cântă în Mojo Club (Str. Gabroveni, nr. 14), de la ora 23:00, alături de muzicienii Sebastian Lazăr şi Vlad Măzărel.

* Un super show Akcent & Band începe, de la ora 23:15, în Berăria H.

DANS

* La Teatrul Odeon, de la ora 19:00 are loc o Gală extraordinară a dansului în regia lui Răzvan Mazilu, care şi dansează alături de: Cristina Dijmaru, Vanda Ştefănescu, Bianca Patrichi, Ovidiu Matei Iancu, Valentin Stoica, Cristian Preda, Ross Freddie-Ray McCaw, Relu Dobrin, Ştefan Lupu. Coregrafia: Raluca Nicolae.

EXPOZIŢII

* Expoziţia de pictură „Bucureşti – Bucarest”, de Federico Collesei, este vernisată de la ora 18:30, la Institutul Italian de Cultură (Aleea Alexandru nr. 41), unde poate fi vizitată până pe 31 mai.

* La Galeria Orizont, de la ora 19:00 are loc vernisajul expoziţiei „Umbre şi Lumini” semnată de Silvia Şerban, organizată de Filiala Arte Decorative şi prezentată de regizorul de film de animaţie Radu Igazság. Expoziţia poate fi vizionată până pe 14 iunie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.