Bucharest Jazz Festival lansează concursul “New Jazz Players”

Ajuns la a opta ediție, Bucharest Jazz Festival anunță startul concursului “New Jazz Players”, dedicat tinerilor artiști vocali și instrumentiști de jazz.

“New Jazz Players” se desfășoară în cadrul Bucharest Jazz Festival 2019, care are loc în perioada 1-7 iulie, în Piața „George Enescu” și la sediul ARCUB – Hanul Gabroveni.

Evenimentul este singurul festival internațional de jazz din Capitală în aer liber și cu acces gratuit și este organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB.

Concursul „New Jazz Players” din cadrul Bucharest Jazz Festival 2019 se adresează artiștilor vocali și instrumentiștilor de jazz români și străini rezidenți în România, cu vârsta maximă de 30 de ani, împliniți până la data începerii concursului.

Saxofonistul și compozitorul de jazz Cristian Soleanu, câștigător la prima ediție a concursului, este curatorul ediției 2019 a Bucharest Jazz Festival. Pentru concursul de anul acesta, Cristian Soleanu anunță câteva premiere:

„Este pentru prima dată când vom avea, la Bucharest Jazz Festival, nu unul, ci trei artiști premiați în cadrul concursului din festival. De asemenea, anul acesta ne concentrăm pe mai multe discipline ale jazzului. Căutăm cei mai buni tineri interpreți de jazz neconsacrați, fie că sunt interpreți vocali sau instrumentiști de jazz.”

Aplicanții sunt evaluați de un juriu de specialitate în cadrul celor două etape ale concursului. La finalul concursului, vor fi desemnați trei câștigători, care vor primi trei premii în valoare totală de 2.000 euro net (Premiul I – 1.000 euro, Premiul al II-lea – 600 euro, Premiul al III-lea – 400 euro).

Câștigătorul Premiul I va fi invitat să concerteze pe scena Bucharest Jazz Festival în cadrul ediției din 2020.

Calendarul concursului “New Jazz Players”:

 Prima etapă:

  • 29 aprilie 2019 – deschiderea înscrierilor
  • 24 mai 2019 – termen-limită de trimitere a dosarelor
  • 3 iunie 2019 – anunțarea finaliștilor primei etape

Etapa a doua:

  • 2-5 iulie – interpretări live ale finaliștilor, la Gabroveni Jazz Club

Dosarul electronic va fi trimis prin e-mail, la adresa: protocol@arcub.ro, și trebuie să conțină:

  1. CV-ul aplicantului;
  2. Două link-uri: un link audio (poate fi și o înregistrare din studio) + un link video, cu două piese la alegere;
  3. Copie după actul de identitate / actul de rezidență;
  4. Partiturile celor două piese la alegere pe care aplicantul intenționează a le interpreta dacă este admis în etapa a doua.

Termenul-limită de trimitere a dosarelor de aplicație este: 24 mai 2019, ora 17:00.

Concurenții selectați pentru a doua etapă vor pregăti și vor prezenta un micro-recital de trei piese, dintre care două vor fi la alegere, iar una, dintr-o listă propusă de juriu.
Întrebările cu privire la programul “New Jazz Players” pot fi adresate prin e-mail la adresa: protocol@arcub.ro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.