Mihaela Buzărnescu o termină şi pe Goerges şi merge în turul 3 la Roma

Sportiva din România reuşte să treacă după o luptă aprigă de turul doi în turneul de la Roma. Jucătoarea din Bucureşti aflată într-o vizibilă creştere de formă, a răpus-o pe Juliei Goerges, o jucătoare solidă din punct de vedere psihic şi fizic. Chiar dacă a întâlnit o altă jucătoare de top, Mihaela Buzărnescu s-a impus cu 6-4, 3-6, 4-4 abandon.

Primul set a fost unul de mare luptă, în care Miki a jucat aproape la capacitate maximă. Sportiva noastă a pornit foarte bine în set şi s-a distanţat surprinzător la 3-0. Goerges simte pericolul şi reuşeşte să intre în meci, pornind într-o cursă de urmărire în dorinţa de a echilibra situaţia din teren. Aşa cum era de prevăzul, scorul se strânge, dar finalul de set îi aparţine lui Buzărnescu.
Sportiva din Bucureşti începe să-şi pistoneze adversara cu lovituri în cross de rever şi mingi de atac expediate foarte aproape de linia de fund a terenului, moment în care nemţoaica cedează primul set cu 6-4.

În manşa secundă jocul capătă un alt aspect, aşa cum era de aşteptat. Goerges este o jucătoare care nu se predă decât la final, este o jucătoare cu un psihic puternic şi cu o foarte bună condiţie fizică. Sportiva din Germania începe în forţă setul secund, în timp ce Buzărnescu pare surprinsă de tenacitatea din jocul a adversarei. Goerges se distanţează la 3-0, 4-2 şi apoi la 5-2. Nemţoaica serveşte foarte bine, returnează şi ia mingea foarte repede, iuţind astfel jocul, în timp ce sportiva nostră începe să facă pasul înapoi. Ceea ce era normal s-a întâmplat, Goerges câştigă setul secund cu 6-3 şi trimite meciul în decisiv.

În debutul setului trei, superioritatea nemţoaicei părea mult mai evidentă, ea reuşind să-şi menţină un nivel de joc ridicat, cu lovituri puternice şi bine plasate în colţurile terenului. De cealaltă parte, Miki Buzărnescu strânge din dinţi şi rezistă presiunii, ea reuşind să egaleze la 3, după ce nemţoaica a avut 2-0. La scorul de 4-3 pentru Goerges şi 0-30 pe serviciul ei, partida se întrerupe, nemţoaica cere pauză medicală pe motiv că i s-a făcut rău, iar Mihaela cere la rândul ei permisiunea de a discuta cu antrenorul. La reluare jocului, Miki face break-ul şi restabileşte egalitatea la 4, dar nemţoaica nu mai poate continua şi abandonează. Miki câştigă astfel al doilea meci la rând prin abandonul adversarei şi îşi continuă parcursul în forţă la Roma.

În urma acestei victorii, Buzărnescu se califică în turul trei al turneului din capitala Italiei, unde o va întâlni pe Naomi Osaka, actualul liderul mondial, jucătoare care a trecut în turul anterior în două seturi de Dominika Cibulkova.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.