Miez de noapte și de (c)arte!

Foto: Moara de hartie

Noaptea Muzeelor va fi o ocazie potrivită de a vizita un spațiu aparte, un altfel de muzeu: Ansamblul Moara de hârtie – Satul mestesugurilor din Comana, județul Giurgiu, așezat la 35 km distanță de București.

Nu va fi o călătorie obișnuită, ci va fi o călătorie în timp, în lumea meșteșugurilor de altădată, reunite pe Dealul Morii din Comana. Atelierul-muzeu Moara de hârtie vă va purta în lumea vechilor tipografii, căci veți descoperi echipamente autentice de tipar și legătorie, iar în Atelierul de hârtie veți vedea cum se face hârtia de mână.

Veți pătrunde și în lumea meșteșugurilor tradiționale românești vizitând atelierele de țesut, lucru cu papura, fierăria, atelierul de ceramică și de prelucrare a lemnului din Satul meșteșugurilor și veți avea parte de demonstrații de lucru cu papura și de țesut la război.

Invitatul special, prieten vechi al Morii de hârtie, Ioan-Dan Rusen, vă va oferi o demonstrație de pictură pe lemn în stil bizantin.

În jurul orei 20:30 vizitatorii vor avea parte și de superbul Apus de Comana, iar în jurul orei 22:00 un foc ca-n taberele copilăriei va arde toate grijile celor prezenți.

În Anul Cărții și al Satului românesc, artele și meșteșugurile vă dau întâlnire pe Dealul Morii din Comana, la Moara de hârtie și Satul meșteșugurilor!

Accesul în Ansamblul Moara de hârtie – Satul meșteșugurilor va fi gratuit, sâmbătă, pe 18 mai, între orele 19:00-00:00. Ultimul tur ghidat va începe la orele 23:30.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.