Încă un pas pentru realizarea Pasajului Doamna Ghica-Colentina!

Sursa foto: Primaria Municipiului Bucuresti

Primarul General, Gabriela Firea, a semnat contractul pentru proiectarea și execuția Pasajului Doamna Ghica-Colentina. De lucrări se va ocupa Trustul de Clădiri Metropolitane București, se arată într-un comunicat trimis de Municipalitate.

Proiectul presupune reconfigurarea circulației pe Șoseaua Doamna Ghica și construirea unui pasaj suprateran peste Șoseaua Colentina.

Lucrările vor începe din zona intersecției străzii Doamna Ghica cu Bulevardul Lacul Tei.
Accesul spre pasaj va fi reconfigurat, iar partea carosabilă va fi extinsă de la 4 benzi la 6 benzi. De asemenea, toate intersecțiile cu drumuri laterale vor fi reamenajate.
Trotuarele se vor proiecta pe ambele părți ale arterei și vor avea o lățime de cel puțin un metru și jumătate.

Sursa foto: Primaria Municipiului Bucuresti

Primarul General, Gabriela Firea: „Acest proiect de infrastructură este extrem de necesar pentru București și va contribui decisiv la fluidizarea traficului într-o zonă foarte aglomerată a Capitalei. La propunerea mea, la începutul anului, au fost aprobați în Consiliul General indicatorii tehnico-economici, iar acum am semnat contractul pentru proiectare și execuție. Contractul presupune proiectarea, care va dura 3 luni de zile și execuția lucrărilor, estimată la 12 luni. Conform studiului de fezabilitate realizat de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă București S.A., pasajul va avea câte 2 benzi pe sens”.

Costul estimat al lucrărilor se ridică la aproximativ 28 de milioane de euro.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.