Destinații de vacanță – Bruxelles

BucurestiFM îți recomandă o destinație de vacanță 🙂

Orașul pe care ți-l prezentăm astăzi este Bruxelles, capitala Belgiei și a Uniunii Europene, o destinație interesantă, care cu siguranță nu te va plictisi!
Fie că mergi într-un city-break, fie că mergi într-un concediu, Bruxelles este un oraș pe care îl poți descoperi cu drag, indiferent de durata sejurului tău.

Prima oprire este Grand Place – Grote Markt, care a ajuns în forma actuală în urma unui bombardament al francezilor care a distrus tot ce se construise înainte de 1695.
În anii care au urmat, ghildele orașului au reconstruit clădirile pe care tu le vei admira în “Piața Mare”.
Aici vei putea observa cum se îmbină armonios stilurile gotic și baroc.
Deși au în jur de 300 de ani, aspectul nu le trădează vârsta, deoarece sunt renovate periodic.
Din 1998, Grand Place a fost inclusă în Patrimoniul Unesco.
Fiindcă este cel mai important obiectiv turistic al Bruxelles-ului, Grand Place trebuie văzută și ziua dar și noaptea, mai ales când pe clădiri se proiectează jocuri de lumini.

Un alt simbol al Buxelles-ului pe care nu îl poți rata este Manneken Pis.
El poate fi văzut peste tot prin oraș pe rafturile magazinelor de suveniruri.
În realitate, micuța statuie face pipi cât e ziua de lungă la câteva minute de Grand Place – nu e greu de găsit, trebuie doar urmată direcția puhoiului de oameni.
I se mai spune și „Le Petit Julien, Little Man Pee”.
Statuia a fost postată la intersecția Rue de l’Étuve/Stoofstraat cu Rue du Chêne/Eikstraat prima dată în 1618, însă a fost furată de câteva ori, iar acum este păzită.
Statuia actuală datează din 1965, are 60 de centimetri înălțime și uneori poartă diverse costume, o parte din acestea fiind expuse la Muzeul Orașului Bruxelles din Maison du Roi – Casa Regelui.

Următoarea atracție turistică este Catedrala Sfintilor Mihail și Gudula, aceștia fiind sfinții protectori ai Bruxelles-ului, iar catedrala ce le poartă numele este una dintre clădirile importante ale orașului.
Construcția acesteia a durat aproximativ 300 de ani până să ajungă în forma ei completă, în 1519.

Ceea ce nu poți rata în vizita ta în Bruxelles este Atomium, un alt simbol al orașului.
Construcția ce are forma unui atom are 103 metri înălțime (mărit de 165 de miliarde de ori!!!), a fost realizat pentru Expoziția Internațională din 1958 de către arhitecții André și Jean Polak si se compune dintr-o serie de sfere interconectate prin tuburile în care se află scări și lifturi iar înăuntrul lor se află un muzeu.
Cireașa de pe tort este sfera cea mai înaltă, un loc ce oferă o panoramă superbă asupra Bruxelles-ului, perfect pentru selfie-uri!

Parcul Cinquantenaire a fost epicentrul Expoziției Internaționale din 1880 ce a avut loc la Bruxelles.
În același an atunci se sărbătorea 50 de ani de la obținerea independenței Belgiei, ocazie pentru care s-a plănuit construirea unui Arc de Triumf. Acesta a fost finalizat abia în 1905, la 75 de ani de la marele eveniment. Una dintre aripi găzduiește Muzeul Regal al Forțelor Armate și Istoriei Militare.

Orice ai alege să faci, Bruxelles este un oraș în care nu te poți plictisi, mai ales dacă nu îți lași curiozitatea acasă!

EcoSud te ține informat și îți prezintă zilnic pe 98,3 FM rubrica ”Destinații de vacanță”!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.