Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 16 mai

CINEMA

* În ultima sa zi, Festivalul Filmului Francez are în program la Cinema Elvira Popescu:

– de la ora 18:30, în secţiunea Săptămâna Cahiers du Cinéma, drama romantică „Le Genou de Claire / Genunchiul lui Claire”, realizată în 1970 de Eric Rohmer, cu Jean-Claude Brialy, Aurora Cornu, Laurence de Monaghan;

– de la ora 20:45, Gala de închidere, în care este decernat premiul publicului şi rulează comedia „Le Grand bain / Înoată sau te scufunzi” de Gilles Lellouche, cu Mathieu Amalric, Guillaume Canet, Benoît Poelvoorde, care interpretează nişte bărbaţi banali ce se simt liberi şi utili când se antrenează sub autoritatea relativă a lui Delphine, o fostă glorie a înotului jucată de Virginie Efira, în arta înotului sincron, o disciplină practicată aproape exclusiv de femei.

* În cadrul evenimentelor dedicate anilor premergători celui de al II-lea Război Mondial, la Casa de cultură „Friedrich Schiller” (Str.Batiştei, nr.15), de la ora 18:00 este proiectat filmul documentar „Polonezi salvaţi de Români”, de Cristian Amza.

* La Spaţiul Public European (Str. Vasile Lascăr, nr. 31), în cadrul programului JOIA de film, de la ora 19:00 rulează drama câştigătoare a premiului Palme d’Or „Shoplifters / O afacere de familie”, realizată de japonezul Kore-Eda Hirokazu, ce aruncă o privire caldă asupra unei familii sărace din Tokyo, nevoită să trăiască din pensia bunicii şi să îşi suplimenteze veniturile din furturi minore, care adoptă o fetiţă abandonată în frig şi aparent molestată de familia ei.

* La Institutul Italian de Cultură (Aleea Alexandru, nr. 41) vă puteţi amuza la comedia „Gli amici del Bar Margherita” de Pupi Avati, proiectată, de la ora 19:00, în programul Joia la film.

* La Cinemateca Eforie, tot de la ora 19:00, în ciclul Seara de Oscar este proiectat filmul biografic „Viaţa lui Emile Zola”, după o carte de Matthew Josephson, regizat în 1937 de William Dieterle, cu: Paul Muni, Gale Sondergaard, Joseph Schildkraut.

MUZICĂ

* Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu”, susţin, de la ora 19:00 la Ateneul Român, primul concert săptămânal sub bagheta dirijorului Christian Badea, având în program: Concertul nr. 3, în re, pentru pian şi orchestră de Serghei Rahmaninov – solist Josu De Solaun, şi fragmente pentru orchestră şi pentru cor din operele „Lohengrin”, „Parsifal” şi „Tannhäuser” de Richard Wagner.

* EUROPAfest are programate 2 evenimente în această seară:

– de la ora 19:00, la Sala Dalles, în cadrul competiţiei internaţionale de jazz cântă Taro & Benjamin (Japonia), 4 Way Close (Italia) şi Masala Quartet (Rusia, Ucraina);

– de la ora 20:00, în Caffe Ibis Nord evoluează Vince Abbracciante Trio şi Ergio Valente Trio, ambele din Italia.

* „Primavera em Portugal” se intitulează recitalul de muzică fado dat de Ambra, de la ora 19:30, în Ceainăria GreenTea.

* Violonistul şi compozitorul maghiar, Edvin Marton, revine la Sala Palatului, astă-seară de la ora 20:00, cu noul show intitulat „The RockSymphony”. Artistul va interpreta celebre melodii rock pe faimoasa vioară Stradivarius Ex Auer. Pe scenă i se vor alătura tenorul Alin Stoica, violonistul Lucian Duţă şi Orchestra Metropolitană Bucureşti dirijată de Daniel Jinga.

* Tot de la ora 20:00, Expirat Halele Carol îşi deschide porţile pentru concertul în cadrul căruia Lucia lansează videoclipul piesei „Catastrophe”.

* Pinholes lansează cel de-al treilea album, „Dorumetru”, într-un concert pe care-l susţine în Control Club, începând cu ora 21:00.

* Bosquito dă concert de la ora 21:30, în Hard Rock Café.

* Tot de la ora 21:30, El Negro aduce sound-ul raggae pe terasa Berăriei H.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.