Timp de o săptămână, liceele din Ploiești își prezintă oferta educațională

Decizia de a alege un liceu de un anumit tip este pe undeva mai dificilă decât aceea de a alege o facultate. La 18 ani, opiniile, gusturile și năzuințele profesionale sunt ceva mai conturate decât la 14 ani. De aceea, inițiativa de a continua tradiția acestei burse educaționale trebuie nu doar salutată, ci și sprijintă la orice cost”, a declarat viceprimarul Ploieștiului, Cristian Ganea, la deschiderea oficială a Bursei de valori educaționale, eveniment găzduit de Sala Coloanelor a Palatului Culturii din municipiu.

Inclusă în Săptămâna de excelență pentru elevi, Bursa de valori educaționale este un proiect organizat de Primăria Municipiului Ploiești în parteneriat cu Consiliul Județean Prahova și Inspectoratul Școlar Prahova, care pune în legătură elevii și comunitatea ploieșteană cu liceele din oraș.

În cadrul evenimentului, timp de o săptămână, unitățile școlare ploieștene își prezintă oferta educațională, prin intermdiul unor standuri special amenajate.
Astfel, elevii aflați la sfârșitul ciclului gimnazial se vor putea informa direct de la sursă cu privire la profilele liceelor, dialogând cu reprezentanții unităților școlare, pentru a putea face alegerea de viitor care le pune cel mai bine aptitudinile în valoare.

Viceprimarul Cristian Ganea a discutat liber și în termeni direcți nu doar cu profesorii care reprezintă liceele și colegiile ploieștene, ci și cu părinții și copiii prezenți la eveniment.
El a asigurat participanții de sprijinul autorității publice locale la modernizarea unităților școlare și de suportul acordat celor mai buni și mai talentați elevi ai orașului.
In această lume pe care tehnologia o schimbă spectaculos de la o zi la alta, fără un sistem de educație bine pus la punct o țară are toate șansele să moară ca o periferie subdezvoltată”, a conchis acesta.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.