Suspiciune de meningită meningococică în cazul unei paciente internate la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”

Suspiciune de meningită meningococică în cazul unei paciente internate la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”.
Conform unei informări transmise de către Direcția de Sănătate Publică Argeș, o pacientă în vârstă de 16 ani, elevă a unui liceu din Pitești, judetul Argeș, cu suspiciune de meningită meningococică, a fost transferată de la Spitalul de Pediatrie Pitești la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. dr „Matei Balș” din București, în aceasta dimineața.

DSP Argeș a întreprins toate măsurile care se impun în astfel de situații, conform metodologiei stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică.
Astfel, au fost stabiliți contacții direcți și a fost administrată chimio – profilaxie pentru 34 de elevi, 10 cadre didactice și personal auxiliar, precum și pentru alți 2 contacți din familie.
De asemenea, în unitatea de învățământ au fost instituite măsuri de curățenie și dezinfecție, informeaza Ministerul Sanatatii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.