Facebook impune noi restricții de utilizare a serviciului de streaming „Live” după atacurile din Christchurch

Facebook va introduce noi restricţii utilizatorilor care postează comentarii live ce violează politicile referitoare la discursurile care instigă la ură. Aceasta se află printre măsurile propuse ca răspuns la atacurile comise în oraşul neozeelandez Christchurch.

O altă regulă este oprirea imediată a accesului utilizatorilor la transmisiunile live, pentru o perioadă de timp determinată.

„În urma atacurilor teroriste teribile din Noua Zeelandă, am analizat ce putem face mai mult pentru limitarea serviciile noastre astfel încât acestea să nu fie utilizate pentru a face rău sau pentru a răspândi ura”, a anunţat compania într-un mesaj publicat pe blog.

Compania plănuieşte să investească 7,5 milioane de dolari în noi parteneriate pentru îmbunătăţirea imaginii şi a tehnologiei de analiză video pentru a fi cu un pas înainte manipulării în media utilizată pentru publicarea de materiale interzise.

Înregistrarea video transmisă prin serviciul Live al Facebook de atacatorul din Christchurch a fost disponibilă timp de 17 minute până ce compania a suspendat difuzarea după ce a fost alertată de poliţie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.