Astăzi este ziua internațională a familiei

În fiecare an, la data de 15 mai este sărbătorită Ziua Internaţională a Familiei. Evenimentul reflecta importanţa familiei, în condiţiile în care oamenii au început să se îndepărteze de instituția numită „familie”.

Incepând cu anul 1995, Ziua Familiei este sărbătorită în multe țări pentru a sensibiliza opinia publică și de a sublinia importanța familiei.

La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului, susținută și de Patriarhia Română, ziua de 15 mai a devenit oficial și Ziua familiei române.

În fiecare an, secretarul general al ONU alege un motto special pentru eveniment.
Tema de anul acesta este „Familii și acțiunea climatică”.
Se va pune accent pe educarea oamenilor în ceea ce privește schimbările climatice.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei, Asociaţia “Tzuby’s Kids” şi Alianța România Fără Orfani, în parteneriat cu SUN PLAZA România, organizează evenimentul “Amprenta Familiei”.

Evenimentul va cuprinde o serie de ateliere pe care părinţii şi copiii le vor putea găsi la etajul 1, între orele 17.00 şi 20.00 precum face-painting, pictură, și vor avea posibilitatea să realizeze o planșă cu amprenta mâinilor tuturor membrilor familiei.

Scopul evenimentului este de a atrage atenția asupra faptului că, în România, sunt peste 50.000 de copii lipsiți de îngrijire părintească dintre care aproape 20.000 sunt instituționalizați în apartamente sociale, case sociale sau chiar centre.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.