O nouă secţie de terapie acută nefrologică, inaugurată la Spitalul de Nefrologie ‘Carol Davila’

Foto: comunicat

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a inaugurat noua secţie de terapie acută nefrologică de la Spitalul Clinic de Nefrologie ‘Dr. Carol Davila’, unde a fost înfiinţat şi dotat şi un compartiment de endourologie cu bloc operator şi laborator de litotriţie.

Valoarea totală a lucrărilor şi investiţiilor realizate la această unitate medicală se ridică la aproximativ 3,1 milioane de euro.

În acest fel, numărul de pacienţi trataţi la chirurgie şi nefrologie va ajunge la 1.100 pe lună, în condiţiile în care în prezent este de 900 pe lună, iar pacienţii cu litiaza renală au o şansă de a se vindeca fără intervenţie chirurgicală.

Directorul medical al ASSMB, dr. Turkes Ablachim, a precizat că în perioada 2012-2016, peste 20% din pacienţi cu afecţiuni renale care ar fi trebuit trataţi în Spitalul Clinic de Nefrologie ‘Dr. Carol Davila’ au fost direcţionaţi către alte spitale cu profil urologic, în vederea definitivării tratamentului. Astfel, a apărut necesitatea dezvoltării Secţiei de Terapie Acută Nefrologică.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.