Simona Halep este din nou în finală la Madrid

Principala favorită a turneului de la Madrid, se califică în ultimul act al competiţiei.
Eleva lui Daniel Dobre confirmă forma bună în care se află şi reuşeşte să treacă în semifinale de Belinda Bencic.
Simona s-a impus în trei seturi cu 6-2,6-7(2),6-0 şi va încerca să câştige pentru a treia oară turneul patronat de Ion Ţiriac.

Primul set a fost la dispoziţia jucătoarei noastre, care a forţat chiar din start şi a reuşit să-şi adjudece prima manşă meritat, fără probleme cu 6-2. Simona a jucat aproape perfect, în timp ce elveţianca nu a reuşit să găsească antidotul împotriva jocului variat practicat de sportiva noastră.

Setul doi a fost total diferit şi a fost unul foarte echilibrat. Bencic a reuşit să ţină scorul strâns până aproape se finalul setului şi a trimis menşa secundă în prelungiri. Elveţianca a jucat cu mai puţină presiune, a returnat mai multe mingi în teren, în timp ce Simona a fost mai nervoasă şi a greşit mai mult. Bencic se impune astfel în tie break cu 6-2 şi trimite meciul în prelungiri.

În setul decisiv, jocul Simonei capătă un alt aspect, sportiva din Constanţa reuşeşte să-şi ridice din nou nivelul de joc, nivel la care Bencic nu mai poate face faţă. Simona pare dezlănţuită, loveşte decisiv din toate poziţiile, serveşte letal, în timp ce adversara sa cedează încet încet iniţiativa în teren, fiind depăşită la toate capitolele.
Prima rachetă a României nu ratează ocazia şi o pedepseşte pe Bencic în decisiv cu un 6-0.

În finala turneului de la Madrid, Simona Halep o va întâlni pe învingătoarea din partida dintre Sloane Stephens şi Kiki Bertens.
Halep a mai câştigat turneul din capitala Spaniei în 2016 şi 2017.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.