Destinații de vacanță – Oslo

BucureștiFM îți recomandă o destinație de vacanță 🙂

Orașul pe care ți-l propunem astăzi este Oslo, capitala Norvegiei.

Prima curiozitate legata de Oslo este faptul ca doar 20% din suprafata orasului este ocupata de constructii, restul reprezentând parcuri, păduri protejate, dealuri și sute de lacuri, lucru ce face cu totul specială această destinație de vacanță!

Prima atracție turistică recomandată de echipa BeFM este Muzeul Național de Artă, Arhitectură și Design, unde vei putea explora nenumărate galerii de artă, muzeul fiind gazda unor serii de expoziții din oraș. Vei putea admira operele artiștilor din secolul XIX până în prezent. Dacă te consideri un fan al artei, nu trebuie să ratezi acest loc.

A doua oprire este la Palatul Regal Norvegian.
Dominând orașul încă din 1825 și numărând 173 de camere, palatul este o clădire maiestuasă, încărcată de istorie.
Deși nu este deschisă publicului, ești liber să te plimbi și să admiri grădinile superbe, terenurile disponibile sau chiar să urmărești schimbarea regulată a gardianului iar în partea de sud a palatului se află Institutul Norvegian de Nobel, unde este prezentat anual Premiul Nobel pentru Pace.

E musai, deasemenea, sa vizitezi Parcul iconic de sculpturi, acesta fiind cel mai mare parc de acest fel din lume!
Deschis pe tot parcursul anului, acest parc unic de sculptură este opera lui Gustav Vigeland și cuprinde 650 de sculpturi dinamice din bronz, granit și fier forjat.
Vigeland a proiectat și aspectul parcului, care a fost finalizat în 1949, plasând majoritatea sculpturilor în cinci grupuri tematice de-a lungul unei axe lungi. Cel mai vechi este grupul de fântâni, care ilustrează ciclul vieții umane, dincolo de care se poate vedea monolitul înalt, care cuprinde 121 de corpuri umane intercalate.

Cea mai mare colecție de istorie naturală din Norvegia se află la următoarea atracție turistică, Muzeul de Istorie Naturală din Oslo, format din Muzeul Geologic, Muzeul Zoologic și grădini botanice.
Dacă ești fascinat de minerale, metale prețioase sau chiar de meteoriți atunci Muzeul Geologic este primul loc în care te vei opri în această destinație.
Aici vei găsi și o colecție impresionantă de schelete de dinozauri, în timp ce în Muzeul Zoologic veți găsi diorame ale faunei norvegiene.
Cu toate acestea, nimic nu poate să fie mai frumos decât o plimbare în Grădina Botanică, înființată în 1814(!!!), care îți prezintă 7500 de specii diferite de plante.

Orice ai alege să faci, Oslo este o destinație de vacantă în care nu te poți plictisi, mai ales dacă nu îți lași curiozitatea acasă!

EcoSud te ține informat și îți prezintă zilnic pe 98,3 FM rubrica ”Destinații de vacanță”!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.