Cornel llie: “Cred că un artist nu poate fi împlinit niciodată”

Cornel Ilie a dat cel mai potrivit “Bună dimineața, București!” înainte de weekend. Liderul trupei mai este, alături de Călin Goia, parte din juriul celui mai inedit concurs destinat trupelor de cover: ”Undercover- Bătălia trupelor!”

Din data de 15 mai până pe 19 iunie, în fiecare seară de miercuri, de la ora 19, la București Mall Vitan, 10 trupe se vor lupta pentru supremație iar voturile vor aparține publicului! Fanii și ascultătorii BFm (98.3) pot intra pe Instagram-ul București Fm pentru a vota trupa favorită pe care o și pot susține live in București Mall Vitan! Două trupe vor merge în finala de pe 19 iunie, unde Călin Goia și Cornel Ilie le vor puncta prestația.

Cornel Ilie a vorbit și despre noul single pe care urmează a-l lansa luni, 13 mai. “#miedordetine este aferent unei piese pe care o lansăm luni. Legat de 13 mai, ”Ziua dorului” – decretată de Vunk, eu sper să putem face un festival «Ziua dorului». În fiecare zi cred că identifici un alt fel de dor. Unui artist ar trebui să îi fie mereu dor de muzică. Cred că un artist nu poate fi împlinit niciodată. În preajma acestei zile lansăm câte o piesă. Acum, numele piesei fiind atât de aproape de ziua asta am zis să o legăm. E o baladă puternică. Energia vine din intensitatea ei. Sper să facă să «plouă» în niște oameni. Oricât de trist ar putea părea unele piese de-ale noastre, noi lăsăm întotdeauna loc de speranță. Și când facem un spectacol și când avem un cântec.”

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre momentul lansării noului single, ce alege între munte și mare, ce cadouri îi cumpără fetiței sale, ce pasiuni a avut și are Cornel, cu cine are duete pentru noul album, vezi VIDEO!

Anul acesta se împlinesc 25 de ani de la primul concert și 20 de ani de la primul album Vunk. “Începând de luni, 13 mai, vom începe să comunicăm și treaba asta. Anul ăsta o să ne tot amintim de începuturile noastre. Discul este doar cu piese noi. Sunt vreo 14 piese noi. «Mi-e dor de tine» este un duet cu Anastasia Sandu. Avem 4 duete pe album. Am funcționat puțin altfel pentru acest album”, spune Cornel Ilie.

Despre implicarea în concursul BFm, Cornel punctează: “De-abia aștept să văd ce viziune au alți artiști asupra unor piese. Lumea va face mereu referire la original. Noi am facut 3 cover-uri la viața noastră, dar cu alte variante. Sper să aibă o creativitate deosebită, să reinventeze piesele. Un cover cam asta înseamnă. Să îl vezi tu, în felul tău. Mi se pare greu, dar și o mare capcană. Sper ca pentru aceste 10 trupe să fie doar o perioadă partea cu cover. Să găsească inspirația să scrie piese, pentru că nicio emoție nu se compară cu cea de pe scenă când cânți propria piesă!”

Întrucât multe dintre cele 10 trupe au și piese proprii, BFm îi încurajează să le cânte atunci când vor avea momentul de live la București Mall Vitan, unde începând din 15 mai și până pe 19 iunie va avea loc ”Undercover – Bătălia trupelor!” ”E lăudabil că îi încurajați!”, a punctat Cornel Ilie.

Vezi aici arhiva emisiunii ”Bună dimineața, București!”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.