Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 10 mai

CINEMA

* Festivalul Filmului Francez a programat astăzi trei proiecţii la Cinema Elvira Popescu:

– de la ora 16:00, în Panorama filmelor anului 2018, „Place publique / Gura lumii”, comedie dramatică de şi cu Agnès Jaoui şi Jean-Pierre Bacri despre Castro, cândva un star al micului ecran, acum un animator TV în declin;

– de la ora 18:30, tot în secţiunea Panorama, „Première année / Primul an la medicină”, tot o comedie dramatică, realizată de Thomas Lilti, cu Vincent Lacoste şi William Lebghil, despre prietenia dintre un proaspăt absolvent de liceu şi colegul său de studenţie, care (re)începe primul an de facultate pentru a treia oară;

– de la ora 20:30, în competiţia tinerilor regizori, „C’est ça l’amour / Aşa arată dragostea”, dramă realizată de Claire Burger, cu: Bouli Lanners, Justine Lacroix, Sarah Henochsberg.

Informaţii complete despre acest Festival, inclusiv programul proiecţiilor, găsiţi aici .

* La Cinemateca Eforie, în ciclul Seara de Cannes, de la ora 19:30 rulează drama sovietică „Floarea de piatră” regizată în 1946 de Aleksandr Ptushko, cu: Vladimir Druzhnikov, Ekaterina Derevşcikova, Tamara Makarova.

MUZICĂ

* În cadrul concertului din această săptămână al Orchestrei Naţionale Radio, dirijat deseară, de la ora 19:00, de Rossen Gergov, pianista Luiza Borac interpretează pentru prima oară pe scena Sălii Radio Concertul pentru pian şi orchestră de George Enescu, lucrare într-o singură parte compusă la Paris, în 1897, când acesta avea doar 16 ani. Programul serii mai cuprinde: Concertul în la pentru pian şi orchestră de Edvard Grieg şi Simfonia nr. 7 de Antonin Dvořák.

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19:00, la Ateneul Român, al doilea concert al săptămânii, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu, având în program: uvertura operei „Nabucco” de Giuseppe Verdi; Concertul nr. 3, în Do, pentru pian şi orchestră de Serghei Prokofiev – solistă Eva Yulin Shen din Taiwan şi Simfonia nr. 2, în Do, de Robert Schumann.

* În cadrul secţiunii Caffe Festival Ibis a EUROPAfest, de la ora 20:00, la Cafeneaua Hotelului Ibis Nord (Calea Griviţei, nr. 143) evoluează artiştii care au participat ieri seara la Gala de deschidere acestui Festival: Gabriele Agosta din Italia şi Dan Papirany Band – cu muzicieni din Australia, Israel şi Noua Zeelandă.

Întregul program al EUROPAfest 2019 poate fi găsit aici.

* La cea de-a V-a ediţie de Burgerfest, ce se desfăşoară în acest week-end la Verde Stop Arena (Bd. Barbu Văcărescu, nr. 161-164), susţin concerte, de la ora 17:00: OCS – Omul cu Şobolani (astăzi), Jurjak şi Viţa de Vie (mâine), Les Elephants Bizarres şi ROA (Duminică).

* Quantic Club găzduieşte deseară, de la ora 19:00, evenimentul caritabil „Stage Moments” organizat de Asociaţia Stage Photo, ce debutează cu vernisajul unei expoziţii de fotografie, urmat de două concerte acustice susţinute de E.M.I.L. şi Orkid.

* De la ora 19:30, Hristo Yotsov’s Project susţine concertul „Jazz Cats 2” în Green Hours.

* Zammorian lansează LP-ul „The Theory of Absence”, într-un live show ce începe de la ora 20:00 în Control Club, cu Live visuals by Awkwarizmi.

* „The Sound of Music” se intitulează concertul de muzică de film şi musical dat de Diana Tudor, de la ora 20:00, în Ceainăria GreenTea.

* Zdob şi Zdub cântă în Beluga Music & Cocktails (Str. Lipscani, nr. 30-34), începând cu ora 21:30.

* Cel mai tare spectacol tribut AC/DC, pus în scena de trupa The R.O.C.K., îl puteţi urmări, de la ora 22:30, în Hard Rock Café.

* Maria Buză şi taraful George Pătraşcu cântă, de la ora 23:15, în Berăria H.

SPECTACOLE

* La Opera Naţională, de la ora 18:30 are loc o reprezentaţie în limba italiană a operei „Otello” de Giuseppe Verdi, cu un libret de Arrigo Boito, regizată de Giancarlo del Monaco şi având în distribuţie pe: Daniel Magdal, Iulia Isaev, Ionuţ Pascu, Florentina Soare, Andrei Lazăr, Valentin Racoveanu, Marius Boloş, Filip Panait. Dirijor: Mihnea Ignat.

* La Cinema Muzeul Ţăranului, de la ora 19:30 are loc o reprezentaţie gratuită cu spectacolul de teatru „Regina Maria, Regina Tuturor Românilor. Jurnale de război 1916, 1917, 1918” de şi cu Liana Ceterchi.

* De la ora 20:00, actriţa Irina Movilă şi violoncelistul Andrei Cavassi susţin spectacolul „Nichita. Visând…Visare…” la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei, nr. 151).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.