Alexandru Burghiu: Lucrările de reabilitare a rețelei RADET au început!

Administratorul special al RADET, Alexandru Burghiu a declarat, astăzi, pentru București FM că au demarat, deja, lucrările de investiții și de reparații la rețeaua primară a RADET.
Astfel, ieri, au fost montate primele vane de sectorizare, în zona Piața Muncii. Ultimele vane au fost schimbate, în rețeaua de termoficare acum 10 ani, a precizat șeful de la RADET.

Aceste vane noi, cu acționare electrică, vor permite, pe viitor, oprirea unor segmente mult mai mici de instalație, în cazul apariției unor avarii. Până acum, din cauza vanelor defecte, în momentul unei avarii, rămâneau fără apă caldă și căldură mai multe blocuri decât ar fi fost normal să fie afectate, a explicat Burghiu.

Conform șefului regiei de termoficare bucureștene, s-a început și montarea compensatorilor. Aceste piese, împreună cu vanele de sectorizare sunt mai importante decât țeava în sine, susține el. Compensatorii pentru că previn, de multe ori, avariile, iar vanele pentru că permit oprirea instalației exact pe porțiunea afectată, precizează Burghiu.
Compensatorii, preiau parțial dilatarea conductelor și, datorită lor, țevile nu se mai sparg. Odată cu montarea vanelor și a compensatirilor, sunt schimbate și segmentele de țeavă afectate, pe zonele în care se lucrează, astfel încât să fie înlăturat riscul de apariție a avariilor.

Lucrările pe care le desfășurăm în această vară în tot Bucureștiul ne vor permite ca, iarna viitoare, să avem un număr mult mai mic de avarii, iar bucureștenii se vor bucura de un confort sporit, a mai spus Burghiu pentru București FM.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.