Simona Halep se califică în semifinale la Madrid

Foto: AGERPRES/EPA/Chema Moya

Principala favorită a turneului de la Madrid, reuşeşte să treacă şi de Ashleigh Barty o jucătoare incomodă aflată pe locul 9 în ierarhia mondială. Sportiva antranată de Daniel Dobre, a etalat din nou un joc foarte bun, cu lovituri de manual, lovituri care nu i-au dat nici o şansă adversarei sale.

Simona reuşeşte astfel să se califice în penultimul act al turneului de la Madrid, după victoria în două seturi cu 7-5,7-5 , în faţa unei adversare de top.

Primul set a fost unul cu multe oscilaţii în jocul Simonei. Sportiva noastră a intrat foarte bine în meci şi s- distanţat repede la 4-2. Jucătoarea din Constanţa începe să aibă unele ezitări la puncte importante, dar ajunge să servească pentru set la 5-4. Din păcate Halep ratează oportunitatea de a închide setul şi australianca egalează la 5.

Totuşi experienţa şi mentalul Simonei îşi spun din nou cuvântul, a treia jucătoare a lumii îşi creşte nivelul de joc şi îşi adjudecă primul set cu 7-5.

Manşa secundă este de asemenea una echilibrată, dar plusul de concentrare precum şi break-ul de la începutul setului au făcut diferenţa în favoarea sportivei noastre. Simona nu a mai comis greşelile tactice din primul set, a jucat cu răbdare, cu mingiile jucate foarte aproape de linia de fund, mingi care au reuşit să pună tot timpul presiune pe adversară şi să o ţină în spatele liniei de fund în defensivă.

Australianca face eforturi deosebite să-şi recupereze serviciul pierdut şi reuşeşte până la urmă să egaleze la 4. Jocul capătă din nou aspecte dramatice, Simona pare mai puţin concentrată şi îi permite lui Barty să preia conducerea cu 5-4.

După intervenţia lui Daniel Dobre la pauza dintre game-uri, jocul Simonei capătă din nou consistenţă, este unul exact cu servicii bine plasate şi cu lovituri variate în lung de linie şi în cross.

Prima rachetă a României reuşeşte să-şi treacă în cont şi setul doi în oglindă tot cu 7-5 şi să meargă în penultimul act al turneului de la Madrid, unde o va întâlni pe învingătoarea din partida dintre Naomi Osaka şi Belinda Bencic.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.