Destinații de vacanță – Copenhaga

BucureștiFM îți recomandă o destinație de vacanță 🙂

Orașul pe care ți-l propunem astăzi este Copenhaga, capitala Danemarcei, un loc plin care îți va starni curiozitatea imediat.

Știați că danezii sunt cea mai fericită națiune de pe Pământ, conform Raportului Fericirii în Lume emis de ONU în fiecare an? Așadar, indiferent când ai vizita-o sau ce perioadă ai alege pentru a-ți petrece un city break în capitala Danemarcei, Copenhaga te va molipsi de buna dispoziție, iar spiritul local cu siguranță va contribui la asta.

Sfatul nostru este sa incepi un tur al orasului cu Tivoli, parcul de distracții pentru copii și adulți care este deschis pe tot timpul anului.
Parcul Tivoli Gardens este un obiectiv de neratat pentru oricine ajunge in capitala daneza intr-un city break Copenhaga de doua-trei zile.
De la carusele din lemn (cel mai vechi construit in 1914 si inca functional!!!) si pana la masinarii moderne, parcul de distracții Tivoli te va purta într-o lume de basm, plina de magie și frumusețe, aici regasindu-se inclusiv restaurante unde puteți lua masa, deși puteți să vă luați mâncarea de pe drum și să aveți parte de un picnic.

Nu poți ajunge în Copenhaga fără să vezi Mica Sirenă, scultpura care a fost dăruită orașului în 1913 de către Carl Jacobsen, faimos berar al vremii.
Obiectiv turistic emblematic al orașului Copenhaga, sculptura este construită din bronz și granit, fiind inspirată de basmul lui Hans Christian Andersen în care o sirenă renunță la tot doar pentru a se regasi alături de iubitul ei, un tânăr frumos locuitor al uscatului. Povestea spune că în fiecare dimineață sirena înota până pe uscat, acolo unde se cățăra doar ca sa îl vadă pe iubitul ei prinț.

Următoarea destinație este Castelul Kronborg, construit între 1574-1585, acesta fiind unul dintre cele mai frumoase castele renascentiste ale Nordului Europei, un obiectiv turistic de neratat din Copenhaga.
Frumusetea si mareția exterioară, eleganța și utilitatea militară, sunt completate de interioarele baroce si renascentiste, castelul regasindu-se pe lista patrimoniului UNESCO inca din anul 2000.

Dintr-un city-break în Copenhaga nu poate lipsi Palatul Christiansborg, cel care găzduiește Parlamentul Danez, Curtea Supremă și Consiliul de Stat.
Sala Turnului și Sala Ovală a Tronului sunt folosite de către regină pentru a primi ambasadorii țărilor străine în Danemarca, Sala Tronului are deschiderea într-un balcon unde se proclamă monarhii danezi iar cea mai impunătoare cameră a Castelului este Marele Hol, unde vei găsi covoarele si tapiseriile reginei.

Orice ai alege să faci, Copenhaga este o destinație de vacantă în care nu te poți plictisi, mai ales dacă nu îți lași curiozitatea acasă!

EcoSud te ține informat și îți prezintă zilnic pe 98,3 FM rubrica ”Destinații de vacanță”!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.