Silviu Sanda, solist Stema: ”Muzica e stema noastră”  

Membrii trupei Stema au ignorat ploaia și au dat “Bună dimineața, București!” cu muzică bună și stare de bine. În plus, Stema a cântat live cel mai recent single: ”Săgeata”. Solistul trupei, Silviu Sanda, a recunoscut de la început că, pentru el, muzica a pornit dintr-o serie de dorințe: “Am vrut să mă apuc de fumat și de chitară și să îmi las părul lung.”

Iar de atunci au trecut 8 ani. Numele trupei l-a găsit foarte simplu. “Nu m-am gândit la nicio stemă, ci că muzica e stema noastră. Ne-o punem în frunte și defilăm cu ea.”

Cât despre procesul creativ în sine, Silviu le-a mărturisit matinalilor Răzvan Petre și Marius Stoica: “Se poate întâmpla oricând sau niciodată. Cu formația asta nu facem niciodată cover-uri. Am făcut o singură reinterpretare: o manea din tancioc și am adus-o în stil Pink Floyd.”

Dacă vrei să auzi live piesele trupei Stema, să afli de ce nu cântă cover-uri, cine sunt cei trei membrii, unde va fi următorul concert și când, vezi VIDEO

“Stema nu a avut niciun moment de pauză în acești 8 ani. Prima piesa a fost în 2011. Abia în noiembrie 2012 am făcut primul concert.”

Silviu Sanda are convingerea că ”Fusion-ul poate să iasă foarte bine sau foarte prost. O chestie de calitate nu vine peste noapte, se caută îndelung. Dar când începi să asociezi trebuie să ai multă răbdare și mult gust. Important este că artistul vine și expune ceva. Iar lumea să vină și să dea cu roșii și aplauze. La final, artistul trebuie să fie mulțumit cu el însuși.”  

Cu nou lansata piesă, ”Săgeata”, care are și un videoclip, băietii speră să dea lovitura. ”Așteptăm să ne caute casele de discuri. Noi facem parte din curentul indie. Ne place haiducia asta. Ne finanțăm singuri si ne facem singuri programul.”  

Vezi aici arhiva emisiunii ”Bună dimineața, București!”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.