„Cea mai bătrână zi”, expoziție Alexandru Rădvan la ARCUB

Alexandru Rădvan, un nume de referință al artei contemporane românești expune în luna mai la ARCUB, în a doua expoziție a Programului Expozițional ARCUB, curatoriată de Ioana Ciocan și organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB.
Cu un design semnat de arhitectul Attila Kim, expoziția „Cea mai bătrână zi” va fi vernisată marți, 14 mai, de la ora 18.00.

Expoziția poate fi vizitată zilnic, la sediul ARCUB din strada Lipscani 84-90, în perioada 14 mai – 23 iunie, între orele 14.00 – 22.00.

„Cea mai bătrână zi” prezintă lucrări realizate de Alexandru Rădvan special pentru expoziția de la ARCUB. Un demers artistic bine închegat, ce cuprinde lucrări în tehnici diverse – colaj, pictură și sculptură – cu un puternic mesaj” (Ioana Ciocan, curator Program Expozițional ARCUB).

Expoziția „Cea mai bătrână zi” oferă posibilitatea publicului de a explora un univers artistic care nu livrează adevăruri absolute, ci creează un dialog viu, uman, capricios, într-o reinventare perpetuă.

În cadrul expoziției „Cea mai bătrână zi”, de la ARCUB, sunt programate două workshop-uri de desen și colaj, pentru copii, susținute de artistul Alexandru Rădvan în datele de 8 și 15 iunie. Înscrierile se fac pe adresa protocol@arcub.ro, în limita locurilor disponibile.

Participarea la toate evenimentele din cadrul expoziției este gratuită.

Alexandru Rădvan este un artist influențat în egală măsură de cultura pop și de mitologiile și religiile străvechi. Vorbind despre opera sa, Alexandru Rădvan afirma: „Putem accepta această lume ca fiind cea mai bună dintre lumile posibile, putem considera universul nostru ca fiind singurul adevărat, putem crede că viaţa noastră este un prilej de a ne exercita capriciile şi că după ea nu urmează nimic. Prefer poziţia contrară tuturor acestor puncte de vedere. Fac în permanenţă recurs la dreptul meu de om, acela de a nu fi în mod automat şi necesar de acord cu realitatea şi cu acele principii care sunt considerate adevăruri indiscutabile.”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.