Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 6 mai

CINEMA

La Centrul Ceh, programul Documentary Mondays vă propune, de la ora 20:00, filmul „Circus Rwanda”, în care regizorul Michal Varga documentează viaţa unui grup de acrobaţi originari din Rwanda, având ca protagonist pe Elisée Niyonsenga, rămas orfan în urma genocidului ce a avut loc în această ţară africană în 1994, ce a dus la uciderea a aproape un milion de oameni. Destinul lui Elisée este schimbat de lumea circului, care îl adoptă şi îl iniţiază în domeniul acrobaţiei. Alături de echipa de acrobaţi, directorul Circului Rwanda, Rosta Novák, reuşeşte să creeze o poveste de succes în Praga şi în restul oraşelor europene.

MUZICĂ

* Muzeul Naţional George Enescu găzduieşte, de la ora 19:00, în Aula Palatului Cantacuzino, un concert extraordinar susţinut de laureaţii Concursului Internaţional de Canto „Georges Enesco” de la Paris: sopranele Faustine de Mones, Georgiana Dumitru şi Viorica Spînu şi baritonul Sebastian Balaj. La pian: Alina Pavalache. În program: lucrări de George Enescu, precum şi de compozitorii: Gounod, Bizet, Aboulker, Nafilyan, Ravel, Debussy, Granados, Saariaho, Donizetti. Acest concert face parte din turneul „Voci pentru Europa” organizat de Asociaţia Noesis-Enesco şi partenerii săi în cadrul Sezonului Franţa-România.

* Actriţa şi cantautoarea Maria Magdalena Dănăilă susţine un concert în Quantic Club, de la ora 19:30.

PERFORMANCE

Muzeul Naţional al Literaturii Române găzduieşte, în contextul expoziţiei „Gherasim Luca: Héros-limite / Erou-limită” din Sala „Iosif Naghiu” (Calea Griviţei, nr. 64-66), artistul Arthur H susţine un performance literar de la ora 20:00. Evenimentul este co-organizat de Institutul Francez în cadrul Sezonului România-Franţa.

CARTE ŞI LITERATURĂ

Iubitorii de literatură au rara ocazie de a o cunoaşte pe cea mai apreciată scriitoare de origine română care trăieşte în prezent pe continentul sud-american, Alina Diaconu, sosită din Argentina, pentru a-şi va lansa, de la ora 16:00 la Muzeul Naţional al Literaturii Române (Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8) recenta ei carte „Dragă Cioran (Cronica unei prietenii)”, proaspăt tradusă din spaniolă de hispanista Gabriela Banu. Prezentarea cărţii este susţinută de acad. Eugen Simion, criticul literar Anca Sîrghie, filozoful Marin Diaconu şi traducătoare.

EXPOZIŢII

* La Institutul Balassi, la ora 19:00 are loc vernisajul unei expoziţii rezultate în urma celei de-a treia ediţii a concursului de fotografie de presă Brassaï, organizată în anul 2017 de Uniunea Jurnaliştilor Maghiari din România (MÚRE), evocând figura unui artist fotograf transilvănean din secolul trecut, Halász Gyula. Prezintă: Rácz Éva, preşedinta acestei Uniuni.

* Tot de la ora 19:00, la Centrul Artelor Vizuale – Galeria Căminul Artei – parter este vernisată expoziţia „The Noble Art” a artistului Lucian Liciu. Invitată: Nicoleta Gribincea. Curator: Mihai Plămădeală.

* Până pe 15 mai, la Centrul Artelor Vizuale – Galeria Căminul Artei – etaj (Str. Biserica Enei, nr. 16) poate fi vizionată expoziţia „Civilizaţii, linii ale pământului”, retrospectivă mică de desen, pictură şi sculptură semnate de Horea Cucerzan.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.